U gostima uzeli 80 odsto bodova

"Očigledno da je taj psihološki efekat pritiska od pobjede uticao na nas kada smo igrali kod kuće, što će se vjerujem promijeniti na proljeće. Posebno zbog toga što imamo sjajne navijače", kaže defanzivac Milivoje Novović
0 komentar(a)
Iskra, Foto: Filip Roganović
Iskra, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.12.2015. 18:50h

Prvu sezonu u CFL-u Iskra je počela kao otkrovenje, iako dva mjeseca nije bila domaćin na svom stadionu. Danilovgrađani su, međutim, kako se jesen bližila kraju tiho tonuli na tabeli da bi polusezonu završili kao pretposljednji.

"Krenuli smo dobro, iako je bilo mnogo teško posložiti sve kockice. Došlo je čak 18 novih igrača", kaže defanzivac Iskre Milivoje Novović.

Zvuči paradoksalno, ali su Danilovgrađani djelovali mnogo bolje dok se početkom oktobra nisu vratili na svoj, renovirani stadion.

Ono što ih je krasilo jeste igra u gostima, gdje su osvojili 12 od ukupno 15 bodova, što je procentualno 80 odsto. Preostala tri boda osvojili su dok su kao domaćini igrali na neturalnom terenu, da bi u Danilovradu pretrpjeli sva tri poraza.

"Očigledno da je taj psihološki efekat pritiska od pobjede uticao na nas kada smo igrali kod kuće, što će se vjerujem promijeniti na proljeće. Posebno zbog toga što imamo sjajne navijače", dodaje Novović.

"Bez obzira na sve, 15 bodova nije malo, ako se zna da je iskusniji Mornar uzeo dvostruko manje, a da su stabilni prvoligaši Lovćen i Grbalj samo stepenicu ispred. I dalje smo konkurentni i opstanak bi bio bio veliki uspjeh. Opština stoji iza nas, uprava kluba takođe, uz još jednog iskusnog fudbalera, vjerujem da ćemo uspjeti", zaključuje Novović.

Bonus video: