U napad na trofej sa najboljim napadom

"O Đaloviću i Burzanoviću ne treba trošiti riječi, pokazali su to i tokom pripremnog perioda, pokazali su i danas. Puno nam znače. Po imenima imamo najbolji napad, ali imena ne igraju, igra kvalitet. Oni ga imaju i nadam se da će to pokazati na terenu", kaže Vukotić
143 pregleda 2 komentar(a)
Igor Burzanović, Foto: Luka Zeković
Igor Burzanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.02.2016. 18:28h

Iako klub skoro godinu funkcioniše bez upravnog odbora, Budućnost odavno nije odradila bolji prelazni rok.

Nekadašnji reprezentativci - Radomir Đalović i Igor Burzanović - bez obzira što su u jeseni karijere, najzvučnija su pojačanja ove zime, ne samo u taboru podgoričkog kluba, već i na domaćoj klupskoj sceni uopšte.

Tomislav Pajović (Vašaš) i Nikola Vukćević su "zatvorili" odbranu, dok su Ermin Seratlić, Marko Raičević, Vule Vujačić i Milan Mirosavljev pojačali konkurenciju u ostalim linijama tima.

Da to može da izgleda dobro, pokazao je i posljedni test pred nastavak prvenstva, iako je protivnik bio drugoligaš - Budućnost je danas na svom kampu šest puta pogodila mrežu Bratstva (6:0).

"U situaciji u kakvoj smo bili i kako se nagovještavalo da će da bude, mislim da smo reagovali na pravi način. Imali smo i malo sreće, jer su neki igrači bili slobodni baš u momentu kada su nama bili potrebni", komentariše bilans prelaznog roka trener Budućnosti Miodrag Vukotić.

Nije, međutim, bilo baš toliko dobro koliko je moglo da bude.

"Odlaskom i Nikača i Simovića izgubili smo u startu. Da su oni ostali - a sa ovim timom što imamo sada - bila bi to kompletna ekipa, igrali bi još bolje i kvalitetnije nego što igramo. Ali, prvenstvo će pokazati koliko smo spremni, kako smo reagovali i da li smo reagovali na pravi način", dodaje Vukotić.

Budućnost, makar na papiru, ima najbolji napad u ligi, ali to treba pokazati na terenu, ističe trener Podgoričana.

"O Đaloviću i Burzanoviću ne treba trošiti riječi, pokazali su to i tokom pripremnog perioda, pokazali su i danas. Puno nam znače. Po imenima imamo najbolji napad, ali imena ne igraju, igra kvalitet. Njih dvojica imaju kvalitet i samo treba da to pretvore u konkretne stvari i da na utakmicama pokažu ono što znaju. I ne samo oni - očekujem i od ostalih da prihvate ono što tražim, da se uklope u kolektiv".

Postava koja je počela današnju utakmicu - Ljuljanović na golu, Raspopović, Vukčević, Pajović i Radunović u posljednjoj liniji, Hočko, Raičković, Vušurović i Pejaković na sredini, Burzanović i Đalović u napadu - najbliža je da počne i crnogorski derbi sa Sutjeskom narednog utorka, ali ne mora da znači, tvrdi Vukotić.

"Ovo jeste najbliži tim, ali do posljednjeg treninga se ništa neće definitivno znati. Tražim od igrača da na svakom treningu do prve utakmice budu profesionalni, baš kao što su bili danas na pripremnom meču".

Šansu u nastavku su postepeno dobijali Agović, Tomković (vukao je lakšu povredu), Mitrović, Ilinčić, Vujačić, Seratlić, Janketić i Mirosavljev - maltene svi osim Mirkovića i Marka Burzanovića, koji zbog suspenzija neće igrati u prvom kolu.

Sa takvim, renoviranim timom, posebno u odbrani i u napadu, Budućnost će juriti minus 12 u odnosu na Mladost i trofej u Kupu.

"Evropa je prioritet i to je pitanje koje ne treba postavljati - Budućnost mora da izađe u Evropu. Naš interes je i da osvojimo trofej, da probamo da se približimo. Bliži smo u Kupu, gdje smo već u polufinalu, a nećemo se lako odreći ni prvenstva, iako je zaostatak veliki. Pratićemo Mladost, ali gledaćemo i naše dvorište, pokušaćemo da pobjeđujemo, a ako budemo pobjeđivali sve će biti lakše".

Četiri od šest golova protiv Bratstva postigli su novi fudbaleri - Burzanović iz penala, Pajović, Vujačić i Mirosavljev, uz pogotke "starosjedilaca", Pejakovića i Raičkovića.

"Momci su to odradili profesionalno, shvatili su to kao da je prava prvenstvena utakmica, iako se radilo o slabijem protivniku od onih koji će nas čekati. Zadovoljan sam, ima tu još nedostataka koje ćemo probati da otklonimo u narednih šest dana", zaključuje Vukotić.

Dva Burzanovića - mogu zajedno

Igor i Marko Burzanović - nekadašnja velika desetka Budućnosti i njegov brat, sada najveći talenat kluba - mogu da igraju zajedno, tvrdi Vukotić.

"Moja filozofija je napadačka i od toga nećemo odustati, pa čak i da dva Burzanovića igraju zajedno".

Vukotić je zadovoljan i "širinom" tima.

"Imamo dosta rješenja i moći ćemo da rotiramo, što je vrlo značajno", Nadam se da ćemo pobjeđivati, a ne mora da znači da će uvijek igrati ekipa koja pobjeđuje. Nekad ćemo gledati i taktičke stvari".

Bonus video: