U Rudaru ne kukaju, biće prilika da se vrate na vrh

Dojučerašnji lider je, definitivno, morao konkretnije i efikasnije pod Bogavskim brdom, uprkos činjenici da su Beranci i jesenas u Pljevljima pokazali da znaju da pariraju „rudarima“
79 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Rudara, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Rudara, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.03.2012. 17:38h

Bilo je slatko, ali i trajalo previše kratko. Samo deset dana.

To, međutim, ne znači da se opet neće vratiti. U opticaju je 12 utakmica, 36 bodova, moguća su i prijatna i neprijatna iznenađenja. A i još jedan derbi je tu, pod Goricom (ili Golubinjom). Pa, „kom opanci, kom obojci“.

Kako god, Rudar je zasluženo ostao bez dva (planirana) boda u Beranama. Domaćin je znao kako da se suprotstavi Pljevljacima, kako da zatvori sve prilaze ka svom golu i ... da odoli.

Čak i da povremeno zaprijeti. Sve u svemu, remi je pravedan, jedna od brojnih bitaka nije dobijena, sada se traba usredsrediti na ostale. I dobijati ih. Ali uz odgovorniji pristup obavezama i ozbiljnost, uz više trčanja i manje razmišljanja na temu „lako ćemo“.

Drugačije se do bodova ne može. A znajući temperament trenera Dragana Radojičića, njegove zahtjeve i kriterijume, njegovo insistiranje na stalnoj koncentraciji i maksimalnom poštovanju svih rivala, bez obzira kako se oni zvali i na kojoj poziciji na tabeli se nalazili, tako će i biti u narednom periodu.

"Biće još dosta situacija kada će se bodovi i osvajati i gubiti, ali se uvijek na terenu mora pružiti svih sto odsto. U svim segmentima, i trkačkom, i igračkom, i psihološkom. U Beranama to nije bio slučaj. Međutim, kukanja nema, ni previše vremena za to. Srijeda je na pragu i nove važne obaveze", kaže strateg pljevaljskog prvoligaša.

Dojučerašnji lider je, definitivno, morao konkretnije i efikasnije pod Bogavskim brdom, uprkos činjenici da je ekipa Slobodana Đukića, još jesenas u Pljevljima, pokazala da zna da parira „rudarima“.

Ovako, prvo mjesto je (za sada) izgubljeno, pa sasvim mala utjeha ostaje da se ni poslije 360 proljećnih minuta Mijatovićeva mreža nije tresla. Ovog puta je mnogo veći problem što nije ni Akovićeva.

"Ponoviću, dobro smo znali koliko nas težak posao čeka u Beranama i na to upozorili igrače, ali mnogi od njih ta upozorenja nisu shvatili dovoljno ozbiljno. Domaćin je prema očekivanju bio izuzetno motivisan, maksimalno borben, a kada se tako uđe u utakmicu, rezultat dolazi. Oni su to imali, mi nismo i epilog je poznat. Kadrovski problemi, koji su nas mučili u proteklom periodu ne mogu biti opravdanje za slabu igru", istakao je Radojičić.

A nova, važna obaveza je prva polufinalna utakmica u Kupu sa Petrovcem. Prva i prava prilika da se sve loše stvari od subote ostave po strani a da u prvi plan opet izbije ono što je u većini ovogodišnjih utakmica krasilo „rudare“ i što ih je i dovelo skoro do samog vrha. Ako bude tako (i u srijedu, i kasnije na oba fronta), onda riječ –skoro- treba brisati. Jer, Pljevljaci će onda biti na samom vrhu.

Bonus video: