Ugovorne tajne: Firmino ne može kod rivala, Atletiko Madrid navija za Aguera...

Informacije FootballLeaksa objavio je belgijski list Le Soar, a u moru zanimjivih informacija izdvaja se i stavka da Atletiko Madrid prihoduje 250.000 eura poslije svakih 15 golova koje postigne bivši igrač "jorgandžija" Serhio Aguero
95 pregleda 0 komentar(a)
Roberto Firmino, Foto: Twitter
Roberto Firmino, Foto: Twitter
Ažurirano: 06.12.2016. 11:14h

U fudbalskom svijetu nije neobično da klub ne želi da proda svog najboljeg igrača velikom rivalu, ali kada je u pitanju Liverpul stvari su otišle korak dalje.

Naime, prema informacijama FootballLeaksa klub sa Enfild Rouda odredio je brazilskom internacionalcu klauzulu koja iznosi 98 miliona eura, a jedino Arsenal ne može da ga kupi ni za taj, ni za bilo koji drugi iznos. U ugovoru postoji klauzula da "tobdžije" ne mogu da u svoje redove dovedu Brazilca.

Informacije FootballLeaksa objavio je belgijski list Le Soar, a u moru zanimjivih informacija izdvaja se i stavka da Atletiko Madrid prihoduje 250.000 eura poslije svakih 15 golova koje postigne bivši igrač "jorgandžija" Serhio Aguero. Argentinac je redove Madriđana napustio 2011. godine, kada je prešao u Mančester Siti.

Belgijski list danas otkriva informacije o bonusima, klauzulama,ugovorima igrača... Najinteresantniji podatak tiče se francuskog golmana Uga Ljorisa. Čuvar mreže Totenhema ima klauzulu po kojoj dobije 4.000 eura svaki put kada njegov tim izgubi meč!

FootballLeaks spominje još jednog fudbaler Totenhema. Radi se o defanzivcu Tobiju Aldervireldu čija otkupna klauzula iznosi 25,4 miliona funti. Ipak Miror prenosi da je londonski klub odmah demantovao ovu informaciju.

Još dvojicu belgijskih internacionalaca spominje FootballLeaks. Riječ je o Kevinu de Brujenu i Edenu Azaru. Godišnja plata De Brujnea u Mančester sitiju je 7,1 miliona eura, uz još 597.000 eura ako tim izbori Ligu šampiona odnosno 239.000 do 478.000 eura u zavisnosti od individualnih ostvarenja. Eden Azar dobio je od Čelsija bonus 2,4 miliona eura kada je 2015. godine proglašen za najboljeg igrača u Premijer ligi.

Od fudbalera sa ovih prostora spominje se srpski defanzivac Matija Nastasić. Riječ je o ugovoru koji Nastasić ima sa Šalekom. Mocart sport piše da štoper tima iz Gelzenkirhena prema klupskim pravilima mora da nosi kopačke marke Adidas, ali ima mogućnost da nosi i kopačke druge marke ukoliko doktori dokažu da mu je obuća Adidasa neugodna dok je na terenu. Adidas je inače sponzor njemačkog tima.

I za kraj fudbaler Barselone Nejmar ima ugovor sa Paninijem koji plaća Brazilcu oko 60.000 eura za autograme koje ovaj potpisuje, a kompanija kasnije prodaje na tržištu u SAD.

Bonus video: