Ukrajini samo bod u Kišinjevu, lako za Engleze

Moldaviji je ovo, inače, prvi bod u kvalifikacijama - nakon debakla od Engleske kod kuće (5:0) i glatkog poraza u Poljskoj (2:0).
10 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2012. 22:10h

Moldavija je poslala jasnu poruku svima u grupi - spremna je da zagorča život timovima koji žele na Svjetsko prvenstvo.

Prva žrtva je Ukrajina - izgubila je dva boda u Kišinjevu, iako po svemu viđenom nije ni zaslužila više od remija bez golova protiv borbenog domaćina.

Moldavija je stopirala tim Andreja Bala (mijenja Olega Blohina na klupi) i osvojila prvi bod u kvalifikacijama - nakon debakla od Engleske kod kuće (5:0) i glatkog poraza u Poljskoj (2:0).

Bez Jevgenija Konopljanke (koji bi trebalo da bude spreman za meč sa Crnom Gorom u utorak), Ukrajina nije mogla da nađe put do gola tvrdih Moldavaca...

"Moramo da zaboravimo ovaj remi, jer nas čeka veoma važan duel sa Crnom Gorom, koja ima nekoliko igrača u top evropskim klubovima", rekao je Bal.

Ukrajinci su do kraja pokušavali, tražili gol, u posljednjih dvadesetak minuta su i ušli i napadači Marko Dević i Artem Milevski, ali je sve to bilo premalo.

"Nemam šta da zamjerim igračima, uradili su sve što je bilo u njihovoj moći. Ovo nije bio naš dan, lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Zalaganje i borba su bili na nivou. Sve je bilo na našoj strani osim rezultata", kazao je Bal, kojeg su novinari pitali zašto je takvom suparniku suprotstavio tim sa samo jednim napadačem (Zozulijom).

"Dević je bio bolestan, počeo je da trenira dva dana pred utakmicu. Milevski i Seleznjov su došli tek prije meča... Uostalom, na terenu su bili oni koji su igrali dobro za svoje klubove", istakao je Bal.

"Spotakli smo se u Kišinjevu", napisao je ukrajinski "Isport" i konstatovao da je nacionalni tim izgubio dva boda.

Engleska je samo u prvih pola sata imala dostojnog rivala u San Marinu, a onda je u samo dva minuta „ugasila meč” preko Vejna Runija iz penala u 35. i Frenka Lamparda u 37.

Runi je dao i treći gol na meču, a onda su se upisali i Dani Velbek i Aleks Okslejd-Čembrlen. Sa konačnih 5:0 su vjerovatno zadovoljni i amateri iz San Marina koji su ispunili san igranjem na "Vembliju".

Selektoru Roju Hodžsonu glavobolju može da zada povreda Tea Volkota, koji je napustio teren već poslije 10 minuta igre.

Bonus video: