Ulica u Madridu nosiće ime Alfreda Di Stefana

"Svi mi Madriđani treba da smo mu zahvalni. Predložiću da jedna ulica ponese njegovo ime", rekla je Botelja
60 pregleda 0 komentar(a)
Alfredo di Stefano, Foto: Beta AP
Alfredo di Stefano, Foto: Beta AP
Ažurirano: 08.07.2014. 19:00h

Gradonačelnica Madrida Ana Botelja najavila je da će fudbalska legenda Real Madrida Alfredo di Stefano, koji je juče umro u 88. godini, dobiti ulicu u španskoj prijestonici.

"Jedna ulica u Madridu ponijeće ime Di Stefana. On je Real napravio velikim klubom i pronio je ime našeg grada širom svijeta. Svi mi Madriđani treba da smo mu zahvalni. Predložiću da jedna ulica ponese njegovo ime", rekla je Botelja.

"Marka": Real treba da povuče dres sa brojem devet

Španska "Marka" smatra da bi madridski Real trebalo da povuče dres sa brojem devet u čast najveće zvijezde u istoriji tog kluba Alfreda Di Stefana.

"Di Stefano je bio prva prava svjetska fudbalska zvijezda. Njegova veličina je nemjerljiva, kolosalna. On je čovjek koji je promijenio sudbinu Reala i prvi fudbaler koji je bio sposoban da igra na skoro svim pozicijama", ocjenjuje "Marka".

Španski list ističe da je Di Stefano "mnogo više od činjenice da je osvojio pet titula prvaka Evrope i osam naslova šampiona Španije u 11 sezona koliko je igrao za Real, mnogo više od dvije Zlatne lopte, zaslužan jer je usadio prepoznatljiv karakter Realu, kojim je taj klub osvojio fudbalski Olimp", "Marka" smatra da Di Stefano zaslužuje počast kakva dolikuje takvom fudbalskom velikanu.

"Ajaks je povukao dres sa brojem 14 u čast Krojfa, Napoli je povukao 'desetku' Maradone, Inter 'četvorku' Zanetija i Šalke 'sedmicu' Raula...a niko od njih nije ni blizu obeležio istoriju kluba kako je to uradio Di Stefano u madridskom Realu", zaključuje "Marka".

Di Stefano je bio počasni predsjednik madridskog Reala, kluba za koji je sa velikim uspjehom igrao od 1953. do 1964. godine.

On je kao igrač sa Realom pet puta bio prvak Evrope, a osam puta šampion Španije.

Bonus video: