Velike ambicije u evropskom debiju našeg najstarijeg kluba

Uspjeh u Evropi i titulu prvaka Crne Gore, želje su Fudbalskog kluba Lovćen u novoj sezoni
55 pregleda 2 komentar(a)
FK Lovćen, Foto: FK Lovćen
FK Lovćen, Foto: FK Lovćen
Ažurirano: 11.06.2014. 22:37h

Prozivkom i prvim treningom na „Obilića poljani”, Lovćen je počeo pripreme za prvi nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope. A nakon samo deset dana odmora, prvi trening je protekao u sjajnoj atmosferi, pošto su se treneru Mojašu Radonjiću na prozivci u novim klupskim prostorijama pojavila 23 igrača.

"Nakon sjajne sezone i najkraćeg odmora u klupskoj istoriji, krećemo u novi ciklus. Osnova svega mora da bude rad, red i disciplina. Da nije bilo takvog pristupa u prethodnom periodu, sigurno je da se danas ne bi okupljali i pripremali za evropsku scenu. Nevjerovatno je da su se odazvali svi igrači na koje računamo i to potpuno spremni za prvi trening", kazao je Radonjić.

Pred njegovom ekipom su tri sedmice priprema za start kvalifikacija.

"Tokom narednih dana treba da vidimo sa kojim igračkim kadrom raspolažemo i na kojim su pozicijama potrebna pojačanja. Naredne sedmice idemo na desetodnevne pripreme na Zlatiboru. U Evropu ne idemo bez ambicija, mada će puno toga zavisiti od žrijeba. No, ako budemo igrali kako je to bilo prošle sezone, sigurno je da nećemo biti autsajderi. Ne želimo ekipe iz okruženja, ali ni rivale kojima su prvenstva u toku. Želimo da se odmjerimo sa ekipama koje su imale jednak broj dana za pripreme - istakao je Radonjić.

Lovćen je prethodne sezone osvojio Kup Crne Gore, a bio je i blizu titule. Ekipu je na prozivci pozdravio predsjednik Skupštine kluba i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, koji je obaćeo još bolje uslove.

"Cilj je da igramo još bolje nego prošle sezone i da budemo konkurentni za naslov prvaka. Ipak, priča je jedno, a stvarnost drugo. Prvo ćemo vidjeti kako ćemo odigrati u Evropi, a onda i koliko će igrača iz ovog sastava ostati. To je veoma važno, jer ako budemo morali da mijenjamo koncepciju igre i igrački kadar, biće potrebno više vremena za adaptaciju i prilagođavanje", zaključio je Radonjić.

Bonus video: