Veliki Milan i mali Napoli (video)

Možemo da uživamo u ovoj pobjedi, ali ne i da se opustimo. Pet bodova je lijepa razlika, ali ne i presudna, jer nas čeka mnogo derbija do kraja - rekao je Alegri.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2011. 22:14h

Trofeji i Napoli nemaju ništa zajedničko - poslije Milanove poezije fudbala u derbiju jasno da Napolitanci imaju male šanse (skoro minimalne) da na kraju osvoje taj toliko željeni Skudeto.

„Rosoneri” su na „San Siru” slavili sa 3:0 i rimejku čuvenih utakmica sa kraja osamdesetih godina prošlog vijeka, ali je malo šta podsjećalo na to vrijeme, jer Napoli gotovo da nije postojao - lider je, iako je sve golove dao u drugom poluvremenu, dominirao od samog starta.

„Za šou Milana je dovoljno i 45 minuta”, napisao je „Korijere delo sport” i podsjetio da tim Masimilijana Alegrija sada opet ima pet bodova više od Intera, a šest od trećeplasiranog Napolija.

Trener Milana je mogao da likuje nakon velike partije.

- Možemo da uživamo u ovoj pobjedi, ali ne i da se opustimo. Pet bodova je lijepa razlika, ali ne i presudna, jer nas čeka mnogo derbija do kraja. Prvo poluvrijeme je proteklo u našoj dominaciji, odbrana i vezni red su odradili pravi posao, dok je napad u završnici bio pomalo dekoncentrisan. U drugom je sve bilo sjajno - rekao je Alegri.

Strmoglav pad Napolija u Milanu je krenulo od 49. minuta. Aronika je u kaznenom prostoru rukom odbio loptu nakon što ju je glavom udario Pato, a sudija Roki pokazao na bijelu tačku. Ibrahimović je pogodio i spektakl ofanzivaca „rosonera” je mogao da počne.

- Igrači su mi rekli da penal nije postojao, on je sigurno promijenio utakmicu. Milan je bio bolji, mi nismo igrali kako možemo, a vidjelo se i koliko nam nedostaje Laveci - istakao je trener Napolija Valter Mazari.

Do kraja se upisao i Boateng (asistencija Pata), a nakon toga i sam Brazilac, koji je fenomenalnu partiju krunisao prelijepim golom sa 20 metara.

- Trebao mi je taj gol, ali je najvažnije da smo slavili. Znam da u Milanu ima mnogo napadača, da svi žele da igraju, a ja sam uvijek samo želio da se dokazujem. Ko god da igra, zaslužio je to mjesto - kazao je Pato.

Milan već u subotu ima novi veliki ispit kada gostuje Juventusu.

Bonus video: