Vijera: Junajted ima pomoć sudija, koju drugi nemaju

"Kada gostuješ protiv njih ili Reala, Barselone i Milana, arbitri su uvijek pod pritiskom i ne mogu da sude na štetu takvih ekipa", rekao je Vijera.
0 komentar(a)
Patrik Vijeira, Foto: Wikipedia
Patrik Vijeira, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 29.03.2012. 15:24h

Savjetnik Mančester Sitija, nekadašnji vezista ovog kluba, Patrik Vijera rekao je danas da je gradski rival povlašćen, jer ima pomoć sudija.

Junajted je u ponedeljak na Old Trafordu savladao Fulam sa 1:0, a Vijera smatra da gostima nije sviran čist penal, kada je Majkl Kerik faulirao Denija Marfija.

"Junajted kod kuće ima prednost koju ostali timovi nemaju. Kada gostuješ protiv njih ili Reala, Barselone i Milana, arbitri su uvijek pod pritiskom i ne mogu da sude na štetu takvih ekipa", rekao je Vijera.

Ovim se nastavlja prepucavanje gradskih rivala, uz podsjećanje da je nedavno Vijeira izjavio da povratak Pola Skolsa predstavlja slabost Junajteda, koji "nema adekvatne i talentovane zamjene na toj poziciji".

"Ovo je naš trenutak. Od početka sezone bili smo najbolji tim i igramo najlepši fudbal. Ipak Junajted je trenutno prvi i favorit da osvoji titulu", rekao je Vijera, bivši igrač Milana, Arsenala, Juvantusa i Intera.

Na odgovor iz Mančester junajteda se nije dugo čekalo.

"Zašto je Vijera toliko zabrinut za nas. Dva komentara za ovako kratko vrijeme? Ma daj čovječe, gledaj svoja posla", napisao je Rio Ferdinand na Tviteru.

Osam kola prije kraja Premijer lige, Junajted vodi na tabeli sa tri boda prednost u odnosu na gradskog rivala. Pitanje prvaka Engleske moglo bi da bude riješeno 30. aprila u velikom derbiju Mančestera između Junajteda i Sitija.

Bonus video: