VIP hrana beskućnicima, dok koronavirus slama sport

Odloženo je na desetine takmičenja vrhunskog sporta, Juventus podijelio tri tone hrane za prodaju
1968 pregleda 0 komentar(a)
Hrana sa “Alijanc stadiona” namijenjena prodaji tokom derbija, pošla je dobrotvornim organizacijama, Foto: LaPresse
Hrana sa “Alijanc stadiona” namijenjena prodaji tokom derbija, pošla je dobrotvornim organizacijama, Foto: LaPresse

Derbi polufinala Kupa Italije Juventus - Milan odložen je zbog koronavirusa, pojedini šampionati su odloženi ili prekinuti, a u problemu su i takmičenja u brojnim drugim sportovima.

Ipak, Italija je u Evropi najviše pogođena virusom, ali u najvećem italijanskom klubu nisu očekivali odluku o odlaganu derbija sa Milanom.

“Stara dama” je pripremila čak tri tone hrane, a onda je ipak donijela popularnu odluku da sve pokloni dobrotvornim fondovima koji brinu o beskućnicima.

Kako javlja “Tutosport”, osim tradicionalnih pica i pašti, beskućnici će imati priliku i da uživaju u skupim i vrhunskim specijalitetima pripremanim za VIP goste.

Osim Italije, gdje će Serija A biti nastavljena u nedjelju bez prisustva publike, u problemu su i ostala sportska dešavanja, poput utakmica Evrolige u Italiji, biciklističkih trka...

Karta područja u kojima su sportski događaji najviše pogođeni je svakim danom sve veća, ali KIna i Italija za sada trpe najveću štetu. Odloženo je na desetine takmičenja. Samo u Kini - gran-pri Formule 1 je odložen na neodređen rok, kao i Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju, dok je Svjetsko prvenstvio u atletici pomjereno za narednu godinu.

Odložen je i evropski kup u golfu, bokserski meč WBC i WBO prvaka Hose Karlosa Ramiresa, teniska trakmičenja te nacionalno košarkaško i fudbalsko prvenstvo, uz brojna druga domaća i međunarodna takmičenja u najmnogoljudnijoj zemlji.

U Italiji je u uglavnom na snazi odluka o takmičenjima bez publike, baš kao i u Japanu, dok su neka međunarodna takmičenja odložena. U Švajcarskoj je fudbalsko prvenstvo odloženo do 15. marta, a ta zemlja zbog koronavirusa će, po svemu sudeći, odustati i od organizacije Svjetskog prvenstva u hokeju. To takmičenje zainteresovana je da preuzme Rusija.

Republika Irska, Malezija, Tajland, Južna Koreja...neke su od zemalja koje osjećaju posljedice. To se naročito odnosi na Katar i Tajland, koji su morali da odlože trke Moto GP šampionata. U brojnim ligama i zemljama igračima je zabranjeno rukovanje, i prije slučaja karantina nekolicine igrača danskog Brondbija i zaposlenih u Ajaksu, koji su imali kontakt sa bivšim danskim repezentativcem Tomasom Kalenbergom, kojem je dijagnostikovan virus.

Uefa se boji virusa, pa je zbog straha od širenja izostavila sa spiska sudija za Ligu šampiona i Ligu Evrope italijanske sudije. Samo prije sedmicu, trojica Italijana sudila su u evrokupovima...

Bonus video: