Vladimir prati Grofa

0 komentar(a)
Vladimir Božović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Božović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.11.2014. 18:12h

Poput duela u osmini finala Kupa Rusije, crnogorski internacionalci nastavljaju sa sjajnim rolama i u ruskoj Premijer ligi. Mordovija, našeg standardnog reprezentativca Vladimira Božovića, je odigrala na 100 odsto mogućnosti i uspjela da iznenadi favorizovanog Krasnodara (2:1), trećeplasiranu ekipu u Rusiji, koja sjajno igra i u Evropi.

A upravo je Božović u 11. minutu imao prvu šansu na utakmici, ali je njegov projektil prohujao pored stative. Ipak, Krasnodar je bio bolji do 50. minuta a u 38. minutu i poveo golom Brazilca Žoazinja, nakon velike greške srpskog internacionalkca Marka Lomića. No, poput Lokomotive, Miodraga-Grofa Božovića nekoliko sati ranije, i saigrači Vladimira Božovića su posljednjkih 40-tak minuta odigrali kao u transu i uispjeli su da preokrenu za važna tri boda.

A junak preokreta je upravo bio Lomić, golovima iz penala u 50. minutu i fenomenalno izvedenog slobodnjaka preko "živog zida" u 77. minutu. Mordovija je sa ova tri boda došla na deseto mjesto sa 14 bodova i predvođeni ikonom ruskog fudbala Jurijom Sjominom, udaljili se od opasne zone.

Bonus video: