Vlaisavljević: Za baraž nam trebaju sve pobjede

"Ostale su još tri utakmice do kraja, ne sumnjam da ćemo biti drugi na tabeli, ali ćemo morati da dobijemo svaki meč ako želimo u baraž", kazao je Vlaisavljević
2 komentar(a)
Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2013. 22:52h

Selektor Dušan Vlaisavljević nije bio pretjerano oduševljen remijem protiv Iraca (0:0), ali je ipak priznao - rezultat je realan.

"Bio je veoma težak teren, ali je viđena dobra utakmica, i to sa obje strane. Po ovakvom terenu nismo mogli da razvijemo igru, što je naš glavni kvalitet, a Irci su bili snažniji tako da su ovi uslovi njima više odgovarali. Imali smo šanse da damo gol, imali su i oni, tako da je remi sasvim realan rezultat".

Vlaisavljević je takođe priznao - remi sa Ircima udaljio je njegovu selekciju od baraža.

"Ostale su još tri utakmice do kraja, ne sumnjam da ćemo biti drugi na tabeli, ali ćemo morati da dobijemo svaki meč ako želimo u baraž", kazao je Vlaisavljević.

A slijede samo gostovanja - Irskoj (mart 2014. godine), pa Rumuniji i Farskim Ostrvima (septembar).

"Ovoj selekciji je potpuno svejedno da li igra kod kuće ili na strani", dodao je Vlaisavljević.

Da bi se plasirala u baraž, Crna Gora treba da bude među četiri najbolja drugoplasirana tima (od deset), ali i da se to ne desi, neće biti smak svijeta...

"Više puta sam naglašavao da je glavna misija ove reprezentacije da iznjedri što više fudbalera koji će pomoći A reprezentaciji. Bitnije je da seniorska reprezentacija ode na Svjetsko prvenstvo nego da mlada bude šampion Evrope".

Na pitanje koji su igrači iz mlade selekcije sazreli da igraju za A tim, Vlaisavljević je odgovorio:

"Ja vodim računa o mladoj selekciji, drugi će odlučivati o seniorskom timu. Ima dobrih fudbalera u svim linijama tima, ali ne želim da spominjem imena, ne bi bilo korektno ni prema selektoru A reprezentacije ni prema fudbalerima seniorskog tima", zaključio je Vlaisavljević.

Bonus video: