Vučinić ponovo koban, Milan na koljenima

Klasik italijanskog fudbala u Kupu drugu sezonu zaredom okončan je presudom crnogorskog asa u produžetku (2:1)
5 komentar(a)
Ažurirano: 09.01.2013. 22:41h

Specijalista za Kup, specijalista za Milan, specijalista za produžetke - Mirko Vučinić je drugu sezonu zaredom eliminisao velikog rivala iz Kupa, golom u dodatnom vremenu!

Najveći klasik italijanskog fudbala imao je isti epilog kao u polufinalnom okršaju prošle sezone, s jedinom razlikom što se sada radilo o četvrtfinalnom meču.

Dobra utakmica na "Juventus areni" ponovo je okončana presudom crnogorskog asa, koji je u 5. minutu prvog produžetka započeo akciju ispred svog šesnaesterca, a potom sprintao 80 metara prije nego što je laganim dodirom prebacio Ameliju.

Juve je slavio sa 2:1 i zakazao polufinalni duel sa Lacijom, koji je juče slavio protiv Katanije sa 3:0.

Antonio Konte opet je ostavio na klupi Mirka Vučinića, koji je imao lakših problema sa zglobom. Ubacio ga je u igru u 60. minutu umjesto strijelca Đovinka (sjajno pogodio iz slobodnog udarca za 1:1), a crnogorski kapiten mu odgovorio 35 minuta kasnije, u produžetku.

Vučiniću je ovo treći gol u četiri posljednja meča (u prošlom kolu protiv Sampdorije igrao je samo pola sata), što je samo potvrda da se najznačajniji igrač Juventusa u napadu polako ali sigurno vraća u golgetersku formu.

Prošlogodišnji sudar Juventusa i Milana u Kupu Vučinić je odlučio "projektilom" sa 30 metara, takođe u prvom produžetku.

Milanezi su večeras poveli golom El Šaravija u 6. minutu, ali je Đovinko već u 12. izjednačio na 1:1.

Drugi polufinalni par znaće se nakon okršaja Fiorentina - Roma i Inter - Bolonja za 14 dana.

Galerija

Bonus video: