Vukićević: Nije mi žao što smo ispali od boljeg, već što nismo pokazali ništa

"Nismo bili agresivni, nismo bili zajedno, nismo vjerovali da možemo da napravimo rezultat. Nismo pružili ono što smo mogli, to je ono što mi je žao", kazao je Vukićević
2 komentar(a)
Dejan Vukićević, Foto: Savo Prelević
Dejan Vukićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.07.2017. 21:04h

Mladost je imala izazovnih 1:0 iz Graca uoči revanša u Podgorici, ali nije bila ni blizu prolaza u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Šturm je slavio ubjedljivo 3:0, dozvolivši domaćinu da se nada samo 30-ak minuta...

"Izgubili smo od boljeg. Igrali smo bojažljivo, kao da smo čekali da primimo gol. Drugi pogodak nas je dotukao. Žao nam je, ukazala nam se šansa da napravimo nešto veliko. Nije mi, međutim, žao što smo ispali od boljeg, već što nismo pokazali gotovo ništa", kazao je trener Mladosti Dejan Vukićević.

"Imali smo sedam dana da se nadamo i uživamo, a sada smo se vratili u realnost. Možemo da budemo zadovoljni onim što smo uradili u Evropi i neće ova utakmica uticati da promijenim mišljenje o tome kako smo igrali do sada i kakve momke vodim", kazao je Vukićević.

Trener Mladosti je naglasio da se osjetio izostanak Kaluđerovića.

"Nismo bili agresivni, nismo bili zajedno, nismo vjerovali da možemo da napravimo rezultat. Nismo pružili ono što smo mogli, to je ono što mi je žao. Nismo iskoristili lijepu priliku koja se ne ukaztuje svakog dana, ali nećemo zamjeriti igračima. Imamo tri pobjede, zaradili smo nešto novca za klub i idemo dalje", kazao je Vukićević.

Vukićević je nakon prvog meča kazao da je njegov tim miljama daleko od treće runde.

"Znao sam da se rival mobilisao, možda su prvoj utakmici prišli opuštenije, što nije svojstveno za njih i podneblje iz koga dolaze. U svakom slučaju, realnost je da smo prošli ekipu od koje smo bolji, a ispali od tima koji je bolji od nas", zaključio je Vukićević.

Franko Foda je naglasio da je njegov tim zasluženo prošao dalje.

"Vrlo smo zadovoljni što smo u trećem kolu. Moji igrači su odigrali dobru utakmicu. Ukupno, bili smo bolji tim. Pretpostavio sam da će Mladost igrati defanzivno i u revanšu, ali smo mi imali drugačiju formaciju kada smo imali loptu. I razlika je što smo davali golove, za razliku od prve utakmice", kazao je Foda.

Bonus video: