Zakuvalo se u Primeri: Atletiko prišao Barsi na tri, Real na četiri boda!

Barselona treću sezonu zaredom izgubila u San Sebastijanu - 1:0. Drugi vezani poraz Katalonaca u Primeri, i to nakon serije od 39 utakmica bez poraza u svim takmičenjima
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.04.2016. 20:35h

Dugo je Barselona bila komotna na vrhu Primere, prvenstvo je izgledalo riješeno, a onda se sve zakuvalo za samo sedam dana.

Katalonci su doživjeli drugi vezani poraz, i to nakon serije od 39 utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Drugu sedmicu zaredom ekipa Luisa Enrikea izgubila je od Reala, prošle subote od madridskog, a večeras od Sosijedada - 1:0 za Baskijce, pogotkom Mikela Ojarzabala u 5. minutu.

Na tabeli, ništa više ne izgleda sigurno za evropskog prvaka, jer je Atletiko Madrid prišao na tri, a Real na četiri boda. Do kraja Primere je još šest kola.

Gostovanje u San Sebastijanu jednoj je od najtežih za Barselonu, koja nije slavila na "Anoeti" od 2007. godine. To je i jedini stadion u Španiji i u Evropi na kojem je Luis Enrike kao trener izgubio oba puta - i prošle sezone Baskijci su dobili 1:0, i tada golom na samom početku, u 2. minutu.

Taj poraz je bio i razlog velikih previranja u Barsi, sukoba Enrikea i Lea Mesija, ali i inicijalna kapisla za nestvarnu seriju pobjeda Barse koja je rezultirala "tripletom". Šta će se dogoditi ovoga puta?

Šta god, Katalonci su očigledno upali u krizu i nakon pauze zbog obaveza reprezentacija ne igraju više u istom ritmu. Dva vezana poraza i tijesna pobjeda nad Atletikom u Ligi šampiona sa igračem više, uz neizvjestan revanš koji ih očukuje u Madridu za tri dana - alarm za uzbunu upaljen je u katalonskom timu.

Luis Enrike, ipak, nije paničio...

"Moramo da podignemo glavu. I dalje smo lideri, sa tri boda prednosti koja su zapravo četiri zbog boljeg međusobnog skora. Prošle sezone u ovo doba imali smo dva boda prednosti i slabiji međusobni skor. Pričati negativno u ovom momentu, sigurno neće pomoći ekipi. Mislim da je ovo divna prilika da ponovo pokažemo da smo najbolji u Španiji i u Evropi. Želim narednog vikenda da vidim ispunjen 'Kamp Nou' protiv Valensije", kazao je Enrike.

Nakon ranog gola Ojarzabala, sjajnim udarcem glavom, Barselona je pritiskala, ali lopta nije išla tečno kao u dosadašnjem dijelu sezone. Nije bilo ni mnogo šansi pred domaćim golom, jedna prilika Mesija, slobodan udarac Nejmara...

Atletiko je slavio na gostovanju Espanjolu, prilično sigurno - 3:1, iako je nakon pola sata igre gubio sa 1:0. Stvari su ipak brzo došle na svoje mjesto...

Fernando Tores je do poluvremena izjednačio, nastavivši lijepu seriju - 'el ninjo' je pogađao na tri posljednja meča. Antoan Grizman je u 58. najavio novu pobjedu "kolćonerosa", da bi Tores u finišu asistirao Kokeu za konačan rezultat.

"Zadovoljan sam reakcijom tima nakon gola Espanjola. Drugo poluvrijeme je bilo odlično. Ovo je pobjeda koja će nam podići entuzijazam", kazao je Simeone.

Stefan Savić nije bio u protokolu zbog povrede.

Real Madrid je prethodno lako pobijedio Eibar sa 4:0 - strijelci su bili Hames Rodriges, Lukas Vaskes, Kristijano Ronaldo i Hese Rodriges, sve u prvom poluvremenu.

Ronaldo je postao prvi igrač ikada u Primeri koji je u šest sezona zaredom postogao najmanje 30 golova.

Rezultati:

Real Sosijedad - Barselona 1:0

Ojarzabal 5.

Espanjol - Atletiko Madrid 1:3

Diop 29. - Tores 35, Grizman 58, Koke 89.

Real Madrid - Eibar 4:0

Hames Rodriges 5, Lukas Vaskes 18, Kristijano Ronaldo 18, Hese 39.

Betis - Levante 1:0

Kastro 81.

Nedjelja:

Sporting Hihon - Selta

Valensija - Sevilja

Viljareal - Hetafe

Atletik Bilbao - Rajo Valjekano

Ponedjeljak:

Deportivo - Las Palmas

Bonus video: