Zeta počela život bez Krstovića i Vujačića, stigao Kođo Nijaveđi

Fudbalere Zete već 10. jula čekaju obaveze na internacionalnoj sceni, meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope
2339 pregleda 0 komentar(a)
Elom Kođo Nijaveđi, novi igrač Zete, Foto: Dejan Kandić
Elom Kođo Nijaveđi, novi igrač Zete, Foto: Dejan Kandić

Zeta je počela pripreme za novu sezonu, ujedno i započela život bez nosilaca igre Igora Vujačića i Nikole Krstovića, koji su pojačali tabor beogradskih rivala, Partizana i Zvezde.

Golubovčani, ipak, pokušavaju da nadomjeste njihov odlazak i angažovali su napadača iz Toga, 21-godišnjeg Eloma Kođa Nijaveđija, koji je proljetos bio jedan od najboljih igrača Rudara.

"Teško je u ovom trenutku nadomjestiti odlaske igrače kao što su Vujačić i Krstović, iz mnogo razloga. Ali, vidjećemo, sve zavisi od igračkog kadra sa kojim ćemo raspolagati - dogovorili smo se sa Kođom i nadam se da neće ostati samo na njemu. U zavisnosti od toga odredićemo ambicije, kako evropske, tako i u prvenstvu", kazao je trener Zete Dejan Roganović.

I naredne sezone, Zeta će se oslanjati na mlađe snage.

"Ono što Zeta radi svih ovih godina jeste da pravi igrače i da afirmiše iz svoje omladinske škole. Po tome smo prepoznati, živimo od prodaje igrača. Imponuje nam to što u najbolje klubove na Balkanu možemo da prodamo igrače. Kao i svih ovih godina, i ove će biti mjesta za mlade igrače", najavio je Roganović.

Zeta će uskoro na međunarodnu scenu, 10. jula čeka je prvi meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali prije toga vjerovatno težak žrijeb...

"Nismo povalšećni i ne možemo da biramo, ali iskreno ne bih volio neku ekipu iz Skandinavije ili ekipe koja je u prvenstvu. Uz to, treba biti i miljenik sreće, pa da za rivala dobiješ neku ekipu slabijeg kvaliteta. Biće teško protiv bilo koga, ali sam siguran da ćemo dati sve od sebe", zaključio je Roganović.

Sve do evropskih mečeva fudbaleri Zete radiće na svojoj Trešnjici...

Bonus video: