Zeta porazom u 2. kolo kvalifikacija

Zeta je sav posao oko prolaza završila u prvom meču, kada je slavila u Jerevanu sa 3:0, pa je večeršnji poraz pod Goricom (2:1) bio bezbolan
1 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2012. 20:28h

Poraz od Pjunika u revanšu pod Goricom pokvario je samo estetski utisak, jer je Zeta nakon ubjedljivog trijumfa od 3:0 u Jerevanu praktično već bila osigurala plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

I zaista je šteta što je naš predstavnik poražen, jer je i u večerašnjem meču pod Goricom mogao da napravi bolji rezultat protiv jermenskog predstavnika.

Zeta je, međutim, kapitulirala na jeftin način, olako je primila oba pogotka...

A počelo je u pobjedničkom ritmu - posle “skraćenog kornera” Božovića, štoper Miloš B. Radulović je u 16. minutu udarcem glavom doveo ekipu iz Golubovaca u vođstvo (lopta se od prečke odbila u mrežu Ohanaje).

Uslijedila je lagana kiša, koja je trajala 30-ak minuta i barem nakratko ublažila podgoričku tropsku vrelinu. Osvježenje je prijalo i vezisti Pjunika Tatojanu, koji je oštrim šutem u 19. minutu matirao golmana Bulatovića.

Isti igrač je petnaestak minuta kasnije ciljao suprotan ugao Bulatovićevog gola, ali je čuvar mreže Zete odlično odreagovao.

Jermeni su u nastavku puno puta šutirali na gol Bulatovića, ali su njihovi pokušaji uglavnom bili traljavi i neprecizni (Hovhanes Hovhanisjan je u 50. minutu upropastio zicer u trenutku kada je bio sam pred golom).

Na drugoj strani, Zeta je imala zrelije prilike - Boljević je dva puta bio u odličnoj šansi, Došljak jednom, dok je Božović bio zamalo neprecizan.

A Jermeni su do utješne pobjede stigli u 88. minutu, kada je Pogosjan nakon prekida kaznio opuštenost domaćina.

Zeta će u drugom kolu igrati protiv finskog predstavnika JJK-a, koji je u dvomeču bio uspješniji od norveškog Stabeka.

Prvi meč igra se 19. jula u Finskoj (revanš je sedam dana kasnije pod Goricom).

Zeta - Pjunik 1:2

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 800. Sudija: Aleksandar Gauzer (Kazahstan). Strijelci: Miloš B. Radulović u 16. minutu za Zetu, a Tatojan u 19. i Pogosjan u 88. minutu za Pjunik. Žuti kartoni: Boljević, Burzanović, Došljak (Zeta), Hovsepjan, A. Hovhanisjan, K. Hovhanisjan (Pjunik).

Zeta: Bulatović 6,5, M. M. Radulović 6,5, M. B. Radulović 7, Vujačić 6,5, Novović 6,5, Zlatičanin 6,5 (Z. Peličić), Božović 7 (Kalačević), Boljević 7, Burzanović 7, Došljak 6,5, Knežević 6 (Orlandić).

Pjunik: Ohanaja 6,5, Hovsepjan 6,5, G. Hovhanisjan 6,5, Voskanjan 6,5, A. Hovhanisjan 6,5, Juspašjan 6,5, K. Hovhanisjan 7, Bakaljan 6,5 (Melkonjan), Pogosjan 7, Tatojan 7 (Grigorjan), H. Hovhanisjan 6 (Ajvazan).

Bonus video: