Zeta silna na premijeri

"Pokazalo se, međutim, da je ekipa spremna i da smo zasluženo osvojili tri boda", kazao je Vešović.
133 pregleda 0 komentar(a)
Petar Orlandić, Foto: Savo Prelević
Petar Orlandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.08.2011. 07:43h

Zeta je bila ubjedljiva protiv Mladosti na Starom aerodromu, gosti su znalački iskoristili brojne greške domaćina u otvorenoj predstavi i postigli četiri gola protiv tradicionalno neugodnog protivnika. Oba rivala bila su ofanzivna, ali je Zeta imala više želje, znanja i koncentracije u odlučujućim trenucima.

U 27. minutu Orlandić je preciznim udarcem glavom doveo goste u vođstvo nakon centaršuta desnog beka Radulovića. Nakon toga smjenjivale su se šanse, a do odlaska na odmor najbolju je imao desni bek Mladosti Živković. U 50. minutu Božović je imao zicer za goste (Šofranac je odlično intervenisao u petercu), dok je u domaćem taboru odličnu partiju pružio Savićević, koji je nekoliko puta i opasno šutirao, a u 54. minutu efektnim šutem uzdrmao prečku. Isti igrač sjajno je uposlio Đurišića u 59. minutu, ali je povratnik u redove Mladosti bio neprecizan.

Nakon toga brzonogi vezista Zete Boris Došljak je sa dva gola riješio sve dileme - u 61. minutu kaznio je lošu reakciju domaće odbrane, a 12 minuta kasnije pogodio nebranjeni dio mreže poslije asistencije Milorada Dabića. Mladost je do kraja stihijski napadala, pokušavala da postigne počasni pogodak, ali je domaćina dokrajčio Burzanović, koji je minut prije kraja iz drugog pokušaja matirao golmana Mustura.

"Utakmica je imala specifičnu težinu za nas, evidentno da neki igrači nisu imali pravi odnos prema igri. Protivnik kakav je Zeta to je znalački iskoristio. U nastavku smo uspjeli da promijenimo ritam, ali nismo realizovali šanse, nakon čega smo pretrpjeli debakl. Ostaje da sve dobro analiziramo i vidimo gdje smo griješili", rekao je Vladan Tomić, pomoćni trener Mladosti.

Sa druge strane, Rade Vešović je ubjedljivim trijumfom obilježio svoj povratak na klupu Zete nakon 11 godina.

"Igrači oba tima zaslužuju čestitke jer su pružili odličnu partiju po teškim uslovima, po ovako visokoj temperaturi. Snimali smo Mladost tokom pripremnog perioda, pružili smo maksimum i ostvarili zasluženu pobjedu. A što se tiče mog povratka, iskreno - pribojavao sam se, pred početak meča imao sam tremu kao početnik. Pokazalo se, međutim, da je ekipa spremna i da smo zasluženo osvojili tri boda", kazao je Vešović.

Mladost - Zeta 0:4

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 400. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Orlandić u 27, Došljak u 61. i 73. i Burzanović u 89. minutu. Žuti kartoni: Mijušković, Đurišić, Martinović (Mladost), Novović, Božović, Orlandić, M. Dabić (Zeta).

Mladost: Mustur 5,5, Živković 5,5 (Rašović), Lakić 5,5, Šofranac 5,5, Čolaković 5,5, Petrović 5,5, Lončar 5,5 (Mijušković 6), Tomić 5,5 (Đurišić 6), Vučić 5,5, Savićević 7, Merdović 5,5.

Zeta: Ivanović 7, M. M. Radulović 6,5, Kaluđerović 7, M. B. Radulović 7, Novović 6,5, Zlatičanin 6,5, Božović 7 (Rašović), Došljak 7,5 (Kalačević), Burzanović 7, Orlandić 7 (M. Dabić), Knežević 7.

Bonus video: