Bjelica: Željeli smo pobjedu, ali na pogrešan način; Đorđević: Pritisak je bio ogroman

"Nismo izgubili zato što smo arogantni i mislimo da smo nešto posebno. Jednostavno, mi igrači nismo bili mentalno spremni. Ovaj poraz je veoma težak, ubija nas", rekao je Bjelica
5811 pregleda 8 komentar(a)
Sa meča Argentina - Srbija, Foto: Reuters
Sa meča Argentina - Srbija, Foto: Reuters

Srbija je bila favorit za zlato, a nema je u borbi za medalju - Nemanja Bjelica je preuzeo odgovornost za, kako je rekao, težak poraz od Argentine u četvrrtfinalu Svjetskog prvenstva u košarci (97:87).

"Težak poraz, želim da se izvinim našim ljudima, koji su vjerovali u nas. Vjerovali smo i mi, imamo sjajan tim, ali na ovakvim takmičenjima to ništa ne znači. Možda smo bolja ekipa od Argentine, ali oni kao da su više željeli pobjedu. Nismo bili spremni mentalno, ja prvi - uzimam odgovornost, jer sam jedan od lidera. Vidjeli ste kako Argentinci slave, oni plaču od sreće. Zaslužili su", rekao je Bjelica.

Srbija je bila favorit za zlato.

"Nismo izgubili zato što smo arogantni i mislimo da smo nešto posebno. Jednostavno, mi igrači nismo bili mentalno spremni. Ovaj poraz je veoma težak, ubija nas", rekao je Bjelica, a naglasio da ima i važnijih stvari od košarke:

"Naš saigrač Vasa Micić je izgubio majku, a igrao je danas. Mi smo sjajna grupa momaka, mi smo dobri momci, željeli smo da pobijedimo, pokušali smo da pobijedimo, ali na pogrešan način. Bili smo favoriti i za osvajanje, ali za četvrtfinale moraš da budeš spreman na sve. Može se reći da smo imali loš dan, sada moramo da se spremimo za ono što dolazi", rekao je Bjelica.

Selektor Aleksandar Đorđević je kazao da mu je tak sada potpuno jasno pod kakvim su pritiskom bili njegovi igrači.

"Bila je euforija u našoj zemlji, postali smo favoriti, to su pisali mediji širom svijeta. To ponekad ne pomaže, naprotiv... Možda mislimo da su ovi momci toliko jaki i toliko posebno, ali pritisak je bio ogroman. To je Nemanja i objasnio", kazao je on.

Đorđević je rekao da su utakmicu prelomili plejmejkeri.

Utakmicu su presudili plejmejkeri. Mi smo imali previše grešaka, oni su imali kontrolu. Možda nismo bili mentalno spremni, a možda je i njihova defanziva bila veoma dobra. Nisu mi se svidjele odluke sudija, mnogo faulova nam nije suđeno, a Argentinci su stalno na lopti, imaju brze ruke, imaju najviše ukradenih lopti. Oni su, takođe, sjajno šutirali u važnim trenucima, preko ruke, licem u lice, a to nas je slomilo".

Ka kraju, čestitke argentinskim igračima.

"Kampaco je bio apsolutno dominantan igrač, Skola je legenda košarke, pokazao je i zašto. Čestitke njima, čestitke Argentini", rekao je Đorđević.

Bonus video: