Brajant: Davno je prošla 1992. godina, ostatak svijeta nas je stigao - Vijesti.me
SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Brajant: Davno je prošla 1992. godina, ostatak svijeta nas je stigao

Brajant je u razgovoru sa novinarima otkrio da je oduševljen igrom Nikole Jokića, ali i da je Bogdan Bogdanović jedan od njegovih omiljenih mladih NBA igrača

Kobe Brajant
Kobe Brajant (Foto: THOMAS PETER)

Kobe Brajant, ambasador FIBA i košarkaška legenda, kazao je u Pekingu da je 1992. godina davno prošla, aludirajući da dominacija američke košarke u odnosu na ostatak svijeta nije više tako velika.

Na Igrama u Barseloni stvoren je prvi "drim tim", bilo je i padova u proteklom periodu, ali od 2008. godine, SAD je osvojila zlata na svim velikim takmičenjima.

U Kini će se boriti za sedmo mjesto.

"Vidite, 2008. godine, kada smo igrali u moćnom sastavu, morali smo da odigramo briljantnu posljednju četvrtinu da pobijedimo Španiju. I sada - ako formiramo najjači mogući tim - nećemo se prošetati. Prošla je 1992. godina", kazao je Brajant.

"Ostatak svijeta nas je uhvatio, a dolazi vrijeme gdje će SAD nekada osvojiti, a nekada neće. Nije riječ o našem kvalitetu, već o tome da su drugi napredovali mnogo".

Brajant je u razgovoru sa novinarima otkrio da je oduševljen igrom Nikole Jokića, ali i da je Bogdan Bogdanović jedan od njegovih omiljenih mladih NBA igrača.

Dotakao se i Marka Gasola.

"Prvi put sam ga sreo kada je imao 13 godina. Ludo je vidjeti dokle je došao taj dječak", kazao je Brajant. 


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije SP2019 Kina