Obradović: Katastrofalna posljednja odbrana i veoma konfuzan završni napad

„Tim koji pretenduje da bude ozbiljan mora da zna kako se brani koš na dva razlike, da je nemoguće da dođe do šuta za tri poena. Ali, desilo se, ništa preko noći ne može da se promijeni”, poručio je Željko Obradović nakon poraza u „Morači” (72:71)

7305 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Željko Obradović je, kao i uvijek, uz ovacije dočekan u „Morači”, ali ovog puta je poražen - Budućnost Voli je trojkom Vladimira Micova 3,9 sekundi prije kraja izborila zasluženu pobjedu i majstoricu polufinala ABA lige.

„Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobedi, bili su bolji od nas svih 40 minuta. Uspjeli smo na kraju da se vratimo u utakmicu, imali šansu da pobijedimo, ali smo odigrali katastrofalnu posljednja odbranu i veoma konfuzan završni napad. Ovo je plej-of, nebitno je da li se prva utakmica završila sa jednim, 11 ili 21 poenom razlike, važno je da je sada 1:1 u seriji. Idemo u Beograd na majstoricu, sada ponovo sve moramo da analiziramo i da vidimo šta moramo da uradimo bolje da bismo eventualno dobili treću utakmicu i otišli u finale”, rekao je devetostruki osvajač Evrolige.

Najtrofejnijem evropskom treneru je nejasno kako su njegovi igrači, poslije toliko treninga, promašili 10 bacanja u 1. poluvremenu, a zamjerio im je kako su branili posljednji napad „plavih”. Uzgred, Kevin Panter je bio bez poena, ali je Partizan i pored toga imao pobjedu u rukama.

„On je bitan igrač, ali i bez njega smo došli u situaciju da branimo poslednji napad i dobijemo, čak smo imali i mogućnost da poslije iz auta pobijedimo. Nismo, što znači da nešto ne radimo dobro. Tim koji pretenduje da bude ozbiljan mora da zna kako se brani koš na dva razlike, da je nemoguće da dođe do šuta za tri poena. Ali, desilo se, ništa preko noći ne može da se promijeni”, poručio je Obradović.

Bonus video: