Dalas ponizio Finiks, Boston skinuo krunu šampionu

Maveriksi u majstorici savladali najbolji tim regularnog toka lige 123:90, Seltiksi savladali Milvoki 109:81

7347 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Sedme utakmice polufinala konferencija bile su kobne za finaliste prošlog izdanja NBA, jer su ispali i šampion Milvoki i Finiks.

Sansi su blistali u regularnom toku sezone, bili favoriti za titulu, ali su ispali od tima protiv kojeg su do sudara u polufinalu Zapada imali 11 uzastopnih pobjeda, Dalasa.

Maveriksi su se potrudili da u majstorici u Arizoni ispišu istoriju, jer su već na poluvremenu vodili 30 razlike, što je najviše ikada u sedmoj utakmici plej-ofa u NBA i slavili sa ubjedljivih 123:90.

Luka Dončić je u prvom poluvremenu ubacio 27 poena, tačno koliko i cio tim Finiksa! Domaći su u tom dijelu meča iz igre šutirali 24,4 odsto, a najveće zvijezde Devin Buker i Kris Pol su zajedno gađali 11-0.

Tako je Pol na neslavan način ispisao istoriju, jer je prvi igrač koji je pet puta ispao u plej-ofu nakon što je njegov tim vodio 2:0 u pobjedama.

Dončić je meč završio sa 35 koševa (šut iz igre 19-12), 10 skokova i četiri asistencije, a presjedio je posljednju četvrtinu, jer je sve bilo riješeno.

Pratili su ga Spenser Dinvidi sa 30 i Džejlen Branson sa 24 poena, a o nemoći „sunca” najbolje govori podatak da je najefikasniji bio Kemeron Džonson sa 12 koševa.

Buker je ubacio 11, uz šut iz igre 14-3, a Pol 10.

Prvi meč finala Zapada igra se u tri sata nakon ponoći u noći između srijede i četvrtka, domaćin je Golden Stejt.

Manje od 48 sati nakon što su preživjeli u Viskonsinu i izborili majstoricu, Boston Seltiksi su u svom „TD Gardenu” oduvali branioca titule Milvoki 109:81 i izborili finale Istoka sa Majamijem.

Tim Imea Udoke je ubacio čak 22 trojke, a iznenađenje večeri je bio Grent Vilijams, koji je ubacio sedam za ukupno 27 poena.

Džejson Tejtum je dodao 23 koša, osam asistencija i šest skokova, a Džejlen Braun je ubacio 19.

Janis Adetokunbo je bio ubjedljivo najbolji u redovima Baksa sa 25 poena, 20 skokova i devet dodavanja, ali je iz igre šutirao slabih 26-10.

Prva utakmica finala Istoka igra se u Majamiju u noći između utorka i srijede u 2.30 časova po našem vremenu.

Bonus video: