Ivanović: Kada sam ušao u „Moraču”, sjetio sam se brata, one generacije, otvaranja sa Vičita Stejtom...

„Zaista vrlo, vrlo teška utakmica. Znali smo da će da bude takva, jer je Studentski centar izvanredno talentovana ekipa, vrlo opasna u tranziciji i u šutu, koja se nikad ne predaje. Odbranom u posljednjoj četvrtini smo riješili meč”, istakao je Duško Ivanović nakon pobjede Crvene zvezde nad SC Derbijem (92:76)

18846 pregleda 14 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Duško Ivanović je jedna od legendi Budućnosti, član generacije koja je prvi put 1980. ušla u Prvu ligu SFRJ.

U „Morači” je igrao sedam sezona, prije nego što je prešao u Jugoplastiku, sa kojom je tri puta bio šampion Evrope, a večeras je drugi put u karijeri vodio ekipu u najvećoj crnogorskoj dvorani.

Prvi put je bio u oktobru 2002. sa Tau Keramikom protiv Budućnosti u Evroligi, a večeras je vodio Crvenu zvezdu u duelu sa SC Derbijem.

„Kad sam ušao u dvoranu, bilo je emotivno. Nisam bio ovdje 20 godina, od gostovanja sa Vitorijom kada je Budućnost igrala Evroligu. Sjetio sam se toga i one generacije, mog brata i svih divnih ljudi koji su uveli Budućnost u Prvu ligu, otvoranja dvorane kad je došla Vičita Stejt... Sve su emocije bile, nekako mi se čini mi se da su svi ti momci tu bili skupa sa nama”, emotivno je govorio Ivanović.

Zvezda je slavila 92.76, ali su se „studenti” držali do početka posljednje četvrtine, koju su dočekali sa minimalnim zaostatkom (67:68).

„Zaista vrlo, vrlo teška utakmica. Znali smo da će da bude takva, jer je Studentski centar izvanredno talentovana ekipa, vrlo opasna u tranziciji i u šutu, koja se nikad ne predaje. Odbranom u posljednjoj četvrtini smo riješili meč. Ali, skok nam je bio problem od početka, a opuštanje nekih igrača je nedopustivo”, istakao je Ivanović.

Zvezda je od njegovog dolaska upisala sedam pobjeda. Na pitanje šta se promijenilo, nije htio direktno da odgovori.

„Ne znam kakva je ekipa bila prije. Tražio sam da imaju strpljenja i da vjeruju u ovo što radimo. Ja vjerujem u njih, oni dosad vjeruju u mene”, zaključio je 65-godišnji Bjelopoljac.

Bonus video: