Alba na terenu izborila Evroligu, kome ide pozivnica?

Među kandidatima da bude 18. tim u Evroligi je Budućnost Voli, ali evropski mediji kao favorite za pozivnicu ističu Partizan i Uniks iz Kazanja
4379 pregleda 11 komentar(a)
Alba slavi plasman u finale BBL-a i u Evroligu, Foto: Alba Berlin
Alba slavi plasman u finale BBL-a i u Evroligu, Foto: Alba Berlin
Ažurirano: 09.06.2019. 19:08h

Evroliga u košarci će naredne sezone brojati 18 klubova, umjesto dosadašnjih 16, a ostalo je samo još jedno upražnjeno mjesto.

Alba iz Berlina je postala 17. učesnik Evrolige za sezonu 2019/20. nakon što se danas plasirana u finale njemačkog šampionata (BBL).

Za titulu će se boriti sa Bajernom našeg Dejana Radonjića, koji je ranije dobio A licencu od Evrolige. Na isti način je dio evropske elite postao i francuski Asvel, čiji je trener crnogorski selektor vezdan Mitrović.

Upravo je Alba bila najveći favorit za specijalnu pozivnicu u slučaju da na terenu ne izbori Evroligu, a do kraja juna bi i trebalo da se definitivno zna kome će vajld-karta i biti poslata.

Među kandidatima da bude 18. tim u Evroligi naredne sezone je Budućnost Voli, ali evropski mediji kao favorite za pozivnicu ističu Partizan i Uniks iz Kazanja.

Ta dva kluba su navodno najbliži pozivnici, a u drugom redu najozbiljnijih kandidata su Budućnost, Darušafaka, litvanski Ritas, Lokomotiva Kuban, Zenit i Virtus iz Bolonje, aktuelni šampion FIBA Lige šampiona.

U Evroligi će naredne sezone igrati: Panatinaikos, Olimpijakos, Barselona, Baskonija, Valensija, Real Madrid, Fenerbahče, Anadolu Efes, CSKA, Himki, Makabi, Žalgiris, Bajern, Alba, Armani Milano, Crvena zvezda i Asvel. Čeka se još samo jedno ime...

Bonus video: