Barani ne žele da im se ponovi Partizan

"Cibona je protiv Igokee na startu pokazala svu svoju snagu. Zagrepčani su napravili sjajnu ekipu, koja u ovom trenutku ima i jednu od najboljih centarskih linija u ligi", počeo je trener Mornara Đorđije Pavićević
55 pregleda 11 komentar(a)
Mornar - Partizan, Foto: Aba-liga.com
Mornar - Partizan, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 03.10.2016. 15:57h

Mornar je prokockao veliku šansu da sezonu u ABA ligi otvori pobjedom nad Partizanom u Baru, ali vremena za kukanje, niti za odmor gotovo da nema.

Već sjutra (21 čas) Barane čeka novi izazov u regionalnom takmičenju - gostovanje Ciboni u Zagrebu, timu koji je sezonu otvorio sigurnim trijumfom u Laktašima protiv Igokee.

Cibona nije ono što je bila prije nekoliko godina, Mornar sigurno vidi šansu da se nadigrava sa "vukovima", ali je pitanje koliko za to ima i energije s obzirom na činjenicu da će mu večerašnji meč biti četvrti u samo osam dana - nakon dva duela sa Igokeom u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, te onog sa "crno-bijelima" u "Topolici".

"Cibona je protiv Igokee na startu pokazala svu svoju snagu. Zagrepčani su napravili sjajnu ekipu, koja u ovom trenutku ima i jednu od najboljih centarskih linija u ligi", počeo je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Mornar je u subotu protiv Partizana pokazao određeni kvalitet, a trener Beograđana Aleksandar Džikić je i prije i poslije duela istakao da Barani trenutno možda imaju i "najbolje koncipiranu spoljnju liniju".

"Nadam se da je svima sada jasno da će Mornar imati šta da pokaže ove sezone. Shodno tome ne idemo u Zagreb da unaprijed upišemo poraz. Ovo je jedan od onih mečeva u kojem nemamo mnogo toga da izgubimo, a mogli bismo mnogo da dobijemo. I tako ćemo igrati, pa da vidimo", dodao je Pavićević.

Ako ništa drugo, Mornar ima respekt Cibone, to može da se zaključi iz izjave trener hrvatskog tima Damira Mulaomerovića.

"Očekuje nas veoma nezgodna utakmica nakon pobjede u gostima protiv Igokee. Taj meč nam je bio jako bitan zbog dobrog otvaranja sezone. U ovom ludom ritmu koji nam dolazi nasčeka Mornar - radi se o atipičnoj ekipi, sa četiri dobra Amerikanca, koja dopsta dobro igra i posjeduje individualni kvalitet. Do sada su pokazali da su ozbiljan tim i sigurno nam neće biti lako. Nadam se i da će nam navijači pomoći, ako dođu imaće dosta toga da vide. Uz maksimalni pristup, energiju i dobru odbranu, možemo da se nadamo dobroj igri i trijumfu", istakao je Mulaomerović.

Bonus video: