Bez premca u Crnoj Gori

Pioniri ovog podgoričkog kluba postali su prvaci Crne Gore u svom uzrastu i pokazali da je pred njima velika perspektiva.
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2011. 21:46h

Košarkaški klub Plej-of, koji je osnovan 23. avgusta 2003. godine (prethodno se zvao Gorica Zabjelo) proteklog vikenda postigao je sjajan rezultat. Pioniri ovog podgoričkog kluba postali su prvaci Crne Gore u svom uzrastu i pokazali da je pred njima velika perspektiva. Koliki su uspjeh napravi pioniri Plej-ofa potvrđuje i podatak da je u ligi učestvovalo 37 ekipa.

"Osvojili smo prvo mjesto na završnom turniru prvenstva Crne Gore za pionire, koji je održan u Ulcinju. Ovo je bilo do sada najmasovnije takmičenje, učestvovalo je 37 ekipa. Sem masovnosti, ovogodišnji šampionat karakterisala je i izjednačenost. Primjer za to je da ekipe koje su već bile viđene kao osvajači medalja Budućnost, Mornar i Pro Basket nisu ni učestvovali na finalnom turniru", kaže trener Zoran Vukčević.

Ono što raduje sve u klubu je činjenica da su svi igrači iz šampionskog tima prve košarkaške korake naučili u Plej-ofu.

"Kompletna ekipa ponikla je u našoj školi košarke, a većina je počela da se bavi košarkom prije tri godine i odmah na startu su pokazali veliki talenat. Sem toga odlikuje ih i zajedništvo, fenomenalno ponašanje i velika želja da uče i napreduju. Klub sa svoje strane čini sve da im obezbijedi maksimalne uslove za rad. Ne samo njima, već i ostalim selekcijama u klubu".

Jedan od tvoraca titule bio je Filip Bakić, koji u Ulcinju nije mogao da pokaže sav potencijal zbog problema sa povredom. Međutim, saigrači su se potrudili da nadoknade to što on nije mogao da igra punim kapacitetom".

"Najveće zasluge za plasman na finalni turnir ima Filip Bakić, koji je u Ulcinju igrao sa povrijeđenim skočnim zglobom i nije pokazao ni djelić onoga što može. Sa te strane gledajući, bili smo hendikepirani. Međutim, to su nadoknadili ostali momci iz ekipe i stigli smo do pehara. Osim Bakića, glavni teret su iznijeli Savo Milačić, Miloš Popović, Vaso Peličić i Đorđe Đekić. Već naredne sezone ćemo pokušati da ponovimo isti rezultat, a ako ne, onda kroz dvije sezone u kadetskoj konkurenciji. Ove sezone smo napravili zaista veliki uspjeh - zaključio je Vukčević.

Najveći uspjeh do sada

Titula pionira je najveći uspjeh u dosadašnjoj istoriji kluba. Do sada su rezultati vrijedni pažnje bili 4. mjesto pionira u sezoni 2007/2008. godine i plasman mlađih pionira na polufinalni turnir prvenstva Crne Gore sezonu kasnije.

"Klub postoji nekih osam godina. Imamo u klubu i mlađe piniore, kadete i juniore. Do sada su i ostale selekcije nekoliko puta učestvovale na završnim turnirima u takmičenjima pod okriljem KS Crne Gore, a i nekoliko igrača iz našeg kluba učestvovalo je u reprezentativnim selekcijama", objasnio je Vukčević.

Bonus video: