Bird napustio Indijanu, ali ostaje savjetnik

"Mislim da je vrijeme da odem. To nema nikakve veze sa mojim zdravstvenim stanjem, niti sa našim timom. Imam 60 godina i želim da radim i neke druge stvari osim košarke", rekao je Bird
0 komentar(a)
Leri Bird, Foto: Beta/AP
Leri Bird, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.05.2017. 18:40h

Legenda NBA lige Leri Bird podneo je ostavku na mjesto predsjednika košarkaških operacija Indijane iz obrazloženje da je vrijeme da se bavi nečim drugim.

"Mislim da je vrijeme da odem. To nema nikakve veze sa mojim zdravstvenim stanjem, niti sa našim timom. Imam 60 godina i želim da radim i neke druge stvari osim košarke", rekao je Bird.

Legendarni košarkaš Boston Seltiksa dodao je da će ostati savjetnik u Indijani i da će obavljati posao skauta.

To je drugi put u posljednjih pet godina da je Bird otišao iz kluba, pošto je 2000. godine napustio klupu Pejsersa.

Generalni direktor Kevin Pričard zamijeniće Birda u donošenju važnih odluka u klubu.

"Volim Pejserse, odrastao sam sa njima i divio sam im se od malena. Zahvalan sam navijačima na podršci i vlasniku za mnogo godina odanosti i što mi je dozvolio da ostanem u klubu u različitim ulogama", naveo je Bird.

Bird je član Kuće slavnih i jedini je u istoriji NBA lige koji je osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP), najboljeg trenera godine i nagradu za najboljeg izvršnog direktora godine.

Kao igrač osvojio je tri šampionska prstena sa Bostonom i tri MVP nagrade, dok je kao trener predvodio Indijanu do tri uzastopna finala Istoka i jednog plasmana u veliko finale.

Kao predsjednik kluba oformio je tim koji je igrao u tri finala Istočne konferencije.

Bonus video: