Budućnost pobijedila evroligaša furioznom igrom u drugom poluvremenu

Tim Slobodana Subotića do pobjede je došao sjajnom igrom u drugom poluvremenu, u kome je nadoknadio 13 poena zaostatka nakon prvih 20 minuta
8466 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Budućnosti pred meč sa Himkijem, Foto: KK Budućnost Voli
Košarkaši Budućnosti pred meč sa Himkijem, Foto: KK Budućnost Voli
Ažurirano: 26.08.2019. 22:08h

Odličan start košarkaša Budućnost Volija u predsezoni - "plavi" su u prvom kontrolnom meču savladala evroligaša Himki u Kranjskoj Gori 83:74.

Tim Slobodana Subotića do pobjede je došao sjajnom igrom u drugom poluvremenu, nakon što je u prvih 20 minuta imao 13 poena zaostatka.

Budućnost je u prvom poluvremenu primila čak 52 poena, tako da je zaostatak od 13 razlike (39:52) bio logičan.

U trećoj četvrtini su "plavi" znatno podigli energiju i defanzivu, zaustavili Himki na samo šest poena, a razigrao se i Skot Bamfort (osam poena u trećem periodu), pa je uoči posljednjih deset minuta bilo samo jedan razlike za ruski tim (58:57).

Brzo je uslijedio i preokret, pa osam poena prednosti u 38. minutu - 78:70...

Budućnost je izdržala posljednji pritisak rivala i sačuvala pobjedu...

Bamfort je bio najefikasniji sa 21 poenom, Džastin Kobs je ubacio 17, Milić Starovlah i Hasan Martin po 11, Danilo Nikolić sedam, Martins Mejerš pet, Igor Drobnjak četiri, a Skot Vud dva. Preostalih pet je ubacio Nemanja Milošević, koji trenira sa „plavima” dok se Aleksa Ilić ne oporavi.

Himki nije bio kompletan, falili su reprezentativci Karašev, Valijev i Jović, povrijeđeni su Šved i Mozgov, ali Rimas Kurtinaitis ima mnogo kvaliteta u sastavu i širok izbor (Bertans, Tima, Buker, Monja, Gil...), tako da je trijumf "plavih" dobra najava za prava iskušenja.

Bonus video: