Budućnost protiv Darušafake u četvrtfinalu: Dejvid Blat prva zvijezda

Darušafaka je prošle godine igrala u Evroligi, došla i do četvrtfinala, gdje je izgubila od Reala 3-1 u seriji, ali je ekipa doživjela dosta promjena
2 komentar(a)
dejvid blat, Foto: Euroleague.net
dejvid blat, Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 31.01.2018. 20:12h

Budućnost Voli igraće sa Darušafakom u četvrtfinalu Evrokupa - to je i zvanično, nakon mečeva petog kola druge faze.

Porazom od Lokomotive Kuban 77:66, Budućnost je i teorijski u četvrtfinale ušla kao drugoplasirana ekipa iz grupe G.

Istovremeno, Darušafaka je savladala Galatasaraj 77:63 i matematički osigurala prvo mjesto u grupi E.

Postojala je šansa, doduše minimalna, da u posljednja dva kola dođe do obrta - da je Budućnost pobijedila Lokomotivu više od šest poena razlike, a Darušafaka izgubila od Galatasaraja, pa od Gran Kanarije u posljednjoj rundi, sa 20 poena razlike.

Senzacije se nisu dogodile, pa će izabranici Aleksandra Džikića na megdan timu koga vodi Dejvid Blat.

Blat je jedan od najboljih trenera koji radi u Evropi. Osvojio je Evroligu sa Makabijem 2014. godine, bio šampion Evrope sa selekcijom Rusije 2007. i bronzani 2011, vodio je Klivlend do finala NBA lige 2015. godine...

Darušafaka je prošle godine igrala u Evroligi, došla i do četvrtfinala, gdje je izgubila od Reala 3-1 u seriji, ali je ekipa doživjela dosta promjena.

Otišli su Bred Vonamejker, Vil Klejburn, Džejms Anderson, Semih Erden... ali je Blat našao adekvatne zamjene, pa istanbulski tim ima ambiciju da osvoji Evrokup i vrati se u elitno takmičenje.

Amerikanci su ostali lideri - starosjediocu Skotiju Vilbekinu, pridružili su se Džahuan Džonson, Džejms Bel i Vil Kamings, tu su Nigerijac Erik Majkl, Kubanac Hauard Sant Ros...

Darušafaka je na 15 mečeva u Evrokupu ostvarila skor od 13 pobjeda i dva poraza, koja je doživjela u prvoj rundi, od Torina kod kuće i Cedevite u Zagrebu.

Prvi meč igra se 6. marta u Istanbulu, drugi tri dana kasnije u Podgorici, a eventualna majstorica 12. marta na Darušafakinom terenu.

Bonus video: