Čović još pet godina predsjednik Crvene zvezde

1 komentar(a)
Nebojša Čović, Foto: KK Crvena zvezda
Nebojša Čović, Foto: KK Crvena zvezda
Ažurirano: 07.07.2016. 18:42h

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović ostaće na toj funkciji i narednih pet godina, odličeno je danas na Izbornoj skupštini kluba.

Čović je izabran jednoglasno s 32 glasa prisutnih. Novi predsjednik Skupštine kluba je privrednik Branislav Baćović koji je u ranijem periodu bio član najuže uprave, dok na mjestu potpredsjednika Skupštine ostaje Zoran Milošević.

"Veliko zadovoljstvo mi pričinjava činjenica da smo napravili veliki posao za ovih pet godina, da smo napravili i dobar rezultat na terenu, stabilizovali klub, i sada moramo da razmišljamo šta i kako dalje. Novi model Evrolige je vrlo opasan, jer zahtjeva još veću angažovanost svih, na svim nivoima u klubu", rekao je Čović.

Čović je naveo da je ukupan prihod kluba za prethodnih pet sezona bio 28 miliona evra od čega je oko 12 miliona potrošeno na izmirivanje prethodnih obaveza, iz perioda od 2000. godine do 11. 8. 2011.

On je dodao da je država za prethodnih pet sezona obezbjedila ukupno četiri i po miliona eura, što je predstavljalo 16 odsto ukupnih prihoda, dok je preostalih 23,5 miliona klub obezbjedio svojim aktivnostima i od sponzora koji nisu državna preduzeća.

Prema riječima prvog čovjeka crveno-bijelih, projekcija budžeta za sljedeću sezonu je između pet i po i šest miliona eura, ali bez opterećenja vraćanja dugova.

Rezultatski ciljevi ostaju isti, posebno u domaćim okvirima - plasmani u Jadranskoj i Super ligi Srbije, nacionalnom kupu, i realan plasman i borba s mnogo skupljim i jačim timovima u Evroligi koja će se igrati u novom formatu.

Kako se dodaje u saopštenju, od danas je promijenjeno i ime kluba u statutu crveno-bijelih.

"Više nema imena Telekom, već se klub zove KK Crvena zvezda sa adresom Mali Kalemegdan broj 2", navodi se u saopštenju.

Bonus video: