Dubljević: Cijeli tim je zaslužan za pobjedu

"Imao sam nekoliko otvorenih šuteva, koje sam pogodio i to je držalo ekipu. Važne poene, međutim, davali su Džastin Doleman i Tomas Kelati", skroman je centar Valensije
1 komentar(a)
Bojan Dubljević, Foto: Www.mundodeportivo.com
Bojan Dubljević, Foto: Www.mundodeportivo.com
Ažurirano: 27.11.2012. 10:28h

Veliki Dubljević, genijalna Valensija! Tako zvanični sajt Endesa lige počinje izvještaj sa meča u kome su izabranici Velimira Perasovića pred svojim navijačima savladali Barselonu (81:78).

A reprezentativac Crne Gore bio je jedan od junaka trijumfa. Bio je nerješiva enigma za centre Katalonaca i meč je završio sa 19 poena (šut za tri 4-3, bacanja 2-2) uz četiri skoka, po dva ofanzivna i defanzivna.

U pojedinim trenucima do očaja je dovodio Anta Tomića i Nejtana Džavaija, koji očigledno nisu dobro znali da bivši igrač Budućnost Volija ima fantastičan šut.

"Bila je jako tvrda i teška utakmica. Svi znamo da je Barselona jedna od najjačih ekipa u Evropi, ako ne i najjača. Iako smo igrali bez dva ključna igrača, plejmejkera Stefana Markovića i centra Viktora Faveranija, uz još neke povrijeđene igrače, došli smo do sjajne i veoma značajne pobjede. Čitava utakmica je bila u egalu, na kraju smo pokazali karakter i uspjeli da dobijemo", kaže Dubljević za “Vijesti”.

U klubu je zavladala euforija. Pobjeda nad aktuelnim šampionokm dovela je Valensiju na diobu drugog mjesta zajedno sa Bilbaom i Gran Kanarijom.

"Svi su presrećni. Sigurno da je malo ko očekivao da ćemo dobiti tako jedan veliki klub, tako dobre igraće... Međutim, odradili smo dobar skauting, ispoštovali dogovor iz svlačionice i slavili na domaćem parketu".

Iako svi mediji na Pirinejima veličaju njegovu igru, Dubljević je skroman.

"Imao sam nekoliko otvorenih šuteva, koje sam pogodio i to je držalo ekipu. Važne poene, međutim, davali su Džastin Doleman i Tomas Kelati. Sve u svemu, svi smo zaslužni za ovu pobjedu".

Nakon meča sa Barselonom i Perasović je čestitao Dubljević na partiji koju je pružio.

"Nismo razgovorali previše. Poslije utakmice mi je čestitao na dobroj igri. Međutim, ova pobjeda se već zaboravila, jer smo počeli da radimo skauting za sljedeću utakmicu koja nas očekuje u srijedu protiv Vircburga u Evrokupu".

U Endesa ligi talentovani košarkaš je odigrao osam mečeva, a prosječno na terenu provodi 20 minuta. Taj podatak govori da stručni štab ima veliko povjerenje u njega.

"Naravno da sam zadovoljan, jer iskreno u početku nisam ni mislio da ću imati ovoliku minutažu, s obzirom da mi je ovo tek prva godina. Trener Perasović mi je, međutim, pružio šansu i pokušavam da je maksimalno iskoristim. Igram na pozicijama četiri i pet, tako da imam dosta prosora za šut".

Iako su visoko plasirali na tabeli, u Valensiji nisu poletjeli. I dalje su čvrsto na zemlji sa željom da nastave da dobrim igrama i rezultatima.

"Ovo je takva liga da te samo jedan poraz vodi na peto, šesto ili sedamo mjesto. Naš cilj je jasan,a to je da dobijemo što vise utakmica i da izborimo što bolji plasman za plej-of. Znamo da to nije nimalo lako, ali trudićemo se i daćemo sve od sebe kako bi došli do željenog rezultata".

Momak rođen u Nikšiću polako se privikana na novu sredinu. Dolazak u Valensiju je bio pun pogodak.

"U početku je bilo teško, jer sam prvi put otišao da igram van Crne Gore, drugačiji je jezik, drugačija kultura, ali sam se sada već navikao. Može se reći da je jedan od najljepših gradova u Evropi, uslovi za život su odlični, pa čak i vrijeme je ekstra, jer zimi temperatura ne pada ispod 15 stepeni. Sve u svemu, prezadovoljan sam što sam ovdje", zaključio je Dubljević.

Srećan zbog rezultata Budućnosti

Iako ima malo slobodnog vremena zbog obaveza koje ima u Valensiji, Dubljević pokušava da isprati svaki meč koji igra njegov bivši klub Budućnost Voli. Kako kaže, raduju ga dobre igre i rezultati Podgoričana.

"Svaku utakmicu koju sam mogao, gledao sam putem malog ekrana, a nekoliko sam pratio samo kroz statistiku, jer zbog obaveza nisam bio u mogućnosti da ih gledam. U početku nisu došli do svoje igre, jer su se kasno okupili. Međutim, sada već ulaze u ritam i igraju odlično. Mislim da će i ove godine napraviti zavidan rezultat iako su oslabljeni u odnosu na prošlu godinu. Nadam se da ćemo se sastati u sljedećem krugu Evrokupa i da ću ponovo zaigrati u punoj “Morači", nada se Dubljević.

Rano za priču o Evropskom prvenstvu

Tokom ljeta Dubljević je bio važan šraf u igri selekcije Crne Gore na putu ka Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Na nedavnom žrijebu u Postojinskoj jami, “crveni” nisu bili miljenici sreće, za rivale su dobili Litvaniju, Srbiju, Makedoniju, Bosni i Hercegovinu i Letoniju.

"Iako je još rano pričati o Evropskom prvenstvu, jasno je da će biti izuzetno teško. Nalazimo se u jednoj od najtežih grupa. Međutim, mi smo ovog ljeta pokazali kvalitet i još ako u sastvu budemo imali Nikolu Pekovića i Nikolu Vučevića, mislim da možemo da ostvarimo zavidan rezultat".

Bonus video: