Džikić: Cilj u Evropi smo davno ispunili, teško mi je da gledam Barovića sa štakama

„U nastavku sezone ćemo biti lišeni usluga važnog igrača. Lakše mi je bilo da gledam teren, kada se okrenem iza sebe, vidim Barovića sa štakama. To me izbacivalo iz takta“, kazao je Džikić, koji je na dva pitanja o Barovićevom stanju oba puta odgovorio da je „odlično“
54 pregleda 1 komentar(a)
budućnost voli, Foto: Savo Prelević
budućnost voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.02.2018. 20:09h

Nakon meča sa Cedevitom, posljednjeg u grupnoj fazi Evrokupa, i ubjedljive pobjede 84:52, Aleksandar Džikić je konstatovao da je njegov tim davno ispunio cilj na evropskoj sceni, podsjetivši da je Budućnost prošle sezone imala svih deset poraza.

„Nama je cilj bio da pobijedimo više mečeva nego prošle godine, što i nije bio veliki problem. Slavili smo na devet mečeva, a tri ekipe sa kojima smo igrali biće u Top 8. Dakle, napravili smo iznenađenje“, rekao je Džikić.

U lijepoj priči postoji i druga strana. Budućnost je na duži period ostala bez Filipa Barovića.

„U nastavku sezone ćemo biti lišeni usluga važnog igrača. Lakše mi je bilo da gledam teren, kada se okrenem iza sebe, vidim Barovića sa štakama. To me izbacivalo iz takta“, kazao je Džikić, koji je na dva pitanja o Barovićevom stanju oba puta odgovorio da je „odlično“.

Aleksa Ilić je, takođe, izostao zbog povrede.

„Što više odmara bolje je. Manje je bolno kada duže odmara. Nadam se da će za nedjelju biti spreman, ako ne tada onda za Kup Crne Gore“.

Petar Popović se vratio iz povrede...

„On nije plej, nije bio, niti će ikada biti - on donosi energiju, a da bi to uradio mora da bude na maksimumu. On to nije, vidjelo se da se mučio, ali to je normalno. Mi smo zadovoljni što se vratio i što je zdrav, mada u profesionalnom sportu nikad niko nije potpuno zdrav. Od igrača se očekuje da neke stvari rješavaju sami kada su povrede u pitanju, da sprječavaju da budu teže. Oni to rade i čestitam im na tome“, rekao je Džikić.

Zoran Nikolić, centar Budućnosti, je naglasio da „mnogi nisu vjerovali da ćemo doći do četvrtfinala“.

„Veoma nam je važna ova pobjeda da na lijep način završimo grupnu fazu. Mnogo bolje smo počeli ovu utakmicu, nego onu u Zagrebu. Tako bi trebalo da bude i u narednim mečevima sa njima, jer ćemo se vjerovatno brzo sresti u plej-ofu ABA lige“, kazao je Nikolić.

Trener Cedevite Jure Zdovc je kazao da njegov tim nije bio na nivou koji je očekivao.

„Podsvjesno sam se plašio ovakvog raspleta, u ovakvom ritmu moji igrači su jedva čekali meč koji ne znači ništa. Pokušao sam da ih motivišem, jer je svaka utakmica bitna na psihološkom planu. Htjeli smo da nešto uradimo kada je utakmica već odmakla, ali bilo je kasno. Budućnost se razletjela, uhvatila ritam, pogađala sve“, kazao je Zdovc.

Četiri duela, pet računajući i Super kup ABA lige, odigrali su Budućnost i Cedevita ove sezone.

Ubrzo slijede još najmanje dva, u polufinalu plej-ofa.

„Vidjeli smo svašta u tih pet mečeva, i uspona i padova. Sve je moguće, Budućnost će vjerovatno imati prednost domaćeg terena. Na nama je da se spremimo za polufinale i odigramo mnogo bolje nego večeras, što sigurno možemo“, kazao je Zdovc.

Bonus video: