Džikić: Dolman će igrati kada bude spreman

Budućnost je napravila još jedan korak ka prvom mjestu na kraju prvenstva i najbolje startne pozicije za plej-of
51 pregleda 8 komentar(a)
džikić kk budućnost, Foto: Savo Prelević
džikić kk budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.01.2018. 20:12h

Još jedan meč po istom scenariju u ABA ligi - Budućnost raspoložena, motivisana, razigrana i dominantna.

Nova, 15. žrtva bila je Olimpija - 88:66.

"Pobjeda je najvažnija. U ovakvim utakmicama nemaš šta da dobiješ. Pobjeda se podrazumijeva, a sve drugo bi bilo apokaliptično. To smo podvukli pred utakmicu. Dobar dio ekipe je bio fokusiran. Oni koji su manje igrali, imali su malo više problema, što je i logično, ali na kraju je sve ispalo dobro. Ne znam zašto je pala razlika na kraju, nije isto dobiti jedan ili 11 razlike, 11 ili 21, to nikada neće biti isto", rekao je Aleksandar Džikić.

U sastavu je bio i Džastin Dolman, ali nije ulazio na teren. Džikić nije mogao da kaže kada će se to dogoditi.

"Kad bude bio spreman da pomogne igraće, dok ne bude neće. On je profesionalac, bez ikakve dileme, čim budemo vidjeli da može da bude funkcionalan, biće na terenu", rekao je Džikić.

Budućnost je napravila još jedan korak ka prvom mjestu na kraju prvenstva i najbolje startne pozicije za plej-of...

"Gledanje kalendara i priča - ovu i ovu dobijamo, ovu ne - to je budalaština. Samo prvi naredni meč, ništa drugo...", kazao je Džikić.

Prvi naredni je možda i odlučujući za četvrtfinale Evrokupa - protiv Trenta u gostima. Prošle srijede u "Morači", Budućnost je slavila 79:66.

"Očekujem da će biti 'prljaviji' - u smislu angažovanja, borbe, čvrstine... Ne odgovaraju nam formacijski, a to smo dobro prebrodili u Podgorici. Trento ima igrače koji izrazito bolje igraju kod kuće, ali mi idemo tamo da odigramo najbolje što možemo, iskontrolišemo to što možemo... To je naš cilj, a kada se sve sabere, mislim da radimo dobar posao", kazao je Džikić.

Još jednu dobru utakmicu odigrao je Nemanja Gordić.

"Mislim da je teško dobiti unaprijed dobijene. Između dva važna meča došla je Olimpija, koja je bolja nego što rezultati govore. Pripremili smo se odlično, imali pravi pristup i to se vidjelo od početka. Slijedi Trento, pokušaćemo da se spremimo najbolje što možemo, odigramo dobro i vidjećemo šta će nam to donijeti", kazao je Gordić.

Bonus video: