Garnet: Kladili smo se - ko zakuca preko Minga, dobija milion dolara

Legendarni košarkaš otkriva da je među saigračima u Sidneju postojao "unosan" izazov
2754 pregleda 0 komentar(a)
Garnet, Foto: Beta-AP
Garnet, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 19.02.2019. 09:45h

Legendarni košarkaš Kevin Garnet kazao je da su igrači američke reprezentacije na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine imali jedan zanimljiv i "unosan" izazov.

Garnet je u intervjuu za Jahu sport rekao da je među košarkašima SAD postojala opklada - ko zakuca preko kineskog centra Jao Minga dobiće milion dolara.

SAD su igrale protiv Kine na otvaranju takmičenja.

"Ljudi ne znaju da smo imali malu opkladu za zakucavanje preko Jao Minga. Cijeli tim se kladio - u milion dolara. Nikome nije pošlo za rukom da to uradi. Pokušavali smo, ali jednostavno je sa lakoćom blokirao naše pokušaje. I kad sam vidio da Vins zakucava preko Frederika pomislio sam: 'S...e, uzeo je milion. Onda sam shvatio da ne igramo protiv Kine i da to nije Jao. Ako pogledate snimak, vidjećete kako sam ga odgurnuo, a on me slučajno umalo udario po licu", ispričao je Garnet.

Za SAD su 2000. na Olimpijadi igrali: Šarif-Abdul Rahim, Rej Alen, Vin Bejker, Vins Karter, Kevin Garnet, Tim Hardavej, Alan Hjuston, Džejson Kid, Antonio Mekdajs, Alonzo Morning, Geri Pejton i Stiv Smit.

Amerikanci su do zlatne medalje u Sidneju došli pobijedivši Francusku u finalu (85-75).

Bonus video: