Harden odmarao i brojao do 60, ispred njega samo Brajant i Čembrlen

Harden nije oborio ni svoj rekord iz prošle sezone kada se zaustavio na 61 poenu protiv Sparsa i Niksa
1944 pregleda 1 komentar(a)
Džejms Harden, Foto: AP
Džejms Harden, Foto: AP

Džejms Harden obilježio je veče u NBA ligi postigavši čak 60 poena u pobjedi Hjustona protiv Atlante 158-111.

Harden je na parketu proveo samo prve tri četvrtine, dok je četvrtu presjedio na klupi, a da je igrao možda je mogao napasti i zvijezdu LA Lejkersa Kobija Brajanta koji je 2006. u susretu protiv Toronta ubacio 81 poen.

Tada bi samo 'stotka' Vilta Čemberlena ostala nedodirljiva. On je 1962. godine postigao 100 poena za Filadelfiju u pobjedi 169-147 protiv Niksa.

Harden nije oborio ni svoj rekord iz prošle sezone kada se zaustavio na 61 poenu protiv Sparsa i Niksa.

Kada je sjeo na klupu navijači su počeli vikati "Harden, Harden", a na semaforu se pojavio podatak kako mu nedostaje tek jedan koš do ličnog rekorda. Harden ipak nije ulazio u igru u posljednjih 10 minuta.

"Nisam znao da mi nedostaju dva koša do rekorda. Međutim, igrali smo dobro prve tri četvrtine i ostali momci su zaslužili svoje minute," kazao je.

Bila je to ujedno i Hardenova četvrta utakmica u karijeri sa 60 i više koševa izjednačivši se tako s legendarnim Majklom Džordanom, a ispred njih su samo Kobi Brajant kojem to uspjelo šest puta, te Čembrlen sa 32 takve utakmice.

"To su sve velikani, momci do kojih pokušavam doći. Nadam se da ću, jednog dana biti zauvijek spomenut u toj grupi. Još je posao u toku, ali radim na tome," kazao je Harden.

Bonus video: