I juniori izborili plasman u elitnu diviziju

53 pregleda 1 komentar(a)
Muška juniorska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Muška juniorska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 07.08.2016. 09:28h

Nakon mlade reprezentacije, koja je to uradila na šampionatu u Grčkoj, i muška juniorska košarkaška reprezentacija je izborila povratak u A diviziju evropske košarke - izabranici Nebojše Bogavca su sinoć u polufinalu savladali selekciju Slovačke 87:72 (22:19, 29:20, 11:16, 25:17), pa će večeras od 21 sat igrati za zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope B divizije u Skoplju, protiv Ukrajine, koja je u drugom polufinalu savladala Mađarsku 78:58.

U polufinalnom duelu, naša reprezentacija vodila je tokom čitavog meča, a Slovačka je bila u prednosti samo na početku meča (5:3) u 2. minutu.

Od tog trenutka sve je funkcionisalo sjajno u igri naše reprezentacija koja je na poluvremenu vodila 51:39 nakon što je Miloš Popović pogodio trojku.

Početak treće dionice pripao je Slovačkoj koja je napravila seriju 16:4 i došla do izjednačenja (55:55) u 35. minutu.

Crna Gora nije dozvolila preokret, već je serijom 12:0 koju je u 31. minut zaključio Milić Starovlah povela 67:55 i do kraja meča nije dozvolila protivniku da smanji zaostatak na jednocifren broj poena.

Rekordna prednost bila je minut i po prije kraja kada je Jakov Milošević pogodio za 87:71.

''Crveni'' su ostvarili sedmu pobjedu u isto toliko mečeva na šampionatu u glavnom gradu Makedonije.

Uoči Evropskog prvenstva za kadete koje 12. avgusta počinje u Poljskoj, sve mlađe selekcije su u elitnom rangu evropske košarke.

Juniori u finalu protiv Ukrajine imaju priliku da ponove uspjeh mlade reprezentacije i osvoje zlatnu medalju na šampionatu Evrope B divizije i to sa maksimalnim učinkom.

Ukoliko nastave trijumfalni niz i savladaju Ukrajinu, Crna Gora bi prvi put od obnove državnosti u jednoj godini, osvojila dvije zlatne medalje na šampionatima Evrope B divizije.

Bonus video: