Ivanović: Imali smo dosta padova u igri

"Upozoravao sam da nas čeka težak zadatak i tim koji igra veoma agresivno", rekao Igor Jovović
5 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.12.2014. 21:09h

Metalac je u dramatičnoj završnici uspio da slavi i crnogorskom šampionu nanese treći poraz ove sezone.

Nakon meča trener gostiju Igor Jovović je istakao da je meč sa Partizanom ostavio traga na njegove igrače.

"Jako težak i iscrpljujući meč za nas. Očigledno se nismo adekvatno oporavili poslije pobjede nad Partizanom, jer procenti šuta i sa slobodnih bacanja i za tri poena su bili jako niski što je proizvod energetskog i emotivnog pražnjenja. Upozoravao sam da nas čeka težak zadatak i tim koji igra veoma agresivno. Mislim da su uspjeli da sprovedu svoju ideju iako smo mi 25 minuta imali situaciju pod kontrolom i mogli kada je trebalo da lomimo utakmicu. To nismo dobro napravili što je protivnik iskoristio. Ofanzivni skokom i šutem spolja visokih igrača uspjeli su da steknu veliku prednost. Uspjeli smo da se vratimo, ali je Metalac na kraju pobijedio i ja mu čestitam”, objasnio je Jovović.

Nikola Ivanović je postigao nekoliko važnih poena, ali nedovoljno da se izbjegne poraz.

"Čestitam ekipi Metalca na zasluženoj pobjedi. Nismo bili na adekvatnom nivou, falilo nam je dobrih odluka u završnim trenucima. Imali smo dosta padova u igri, promašili smo par slobodnih bacanja na kraju. Bili smo puni samopouzdanja poslije pobjede u „Pioniru”, možda smo dozvolili da nas to malo omekša. Međutim, anliziraćemo ovaj meč i okrećemo se utakmici protiv Igokee koju moramo da dobijemo na svom terenu”.

Vladimir Đokić, šef struke tima iz Valjeva, imao je puno razloga za zadoljstvo.

"Zahvaljujem se gostima na sjajnoj igri i gostoprimstvu koje smo doživjeli u Pogorici. Čestitam im na izvanrednoj sezoni do sad. Želim im da ostanu na drugom mjestu i da ostvare svoje ambicije. Pobjeda je za Borisa Bakića. Momci su izginuli do kraja, bili smo hrabri. Nisam dozvolio da padnu poslije neočekivanog poraza od Zadra, i smeta mi što je javnost počela da komentariše da ne zaslužujemo da budemo tu gdje smo. Garantovao sam od prvog dana za ovu ekipu koja odlično radi. Imali smo par slabijih utakmica, ali sve je to sastavni dio sporta. Pobjeda je velika uz ovakvu fantastičnu publiku, možda i jedna od najvećih u istoriji kluba. Okrećemo se Solnoku i nadam se novim pobjedama”.

Junak meča Marko Ljubičić je biuo kratak.

"Pobjedu posvećujemo našem saigraču Borisu Bakiću koji je pokidao prednje ukrštene ligamente. Kontrolisali smo meč gotovo svih 40 minuta, kako u odbrani tako i u napadu. Sve što nam je trener Đokić rekao u pripremi susreta smo ispoštovali. Vjerovao je u nas i sad mu se zahvaljujemo na tome. Ova pobjeda je jako bitna i motivisaće nas da nastavimo sa radom”, zaključio je Ljubičić.

Bonus video: