Kol: Zaboravili smo sve, samo mislimo o četvrtoj utakmici

2094 pregleda 1 komentar(a)
Noris Kol prolazi pored Ognjena Dobrića, Foto: Savo Prelević
Noris Kol prolazi pored Ognjena Dobrića, Foto: Savo Prelević

U trećem činu finala ABA lige, košarkaši Budućnost Volija su savladali Crvenu zvezdu 80:72, ali su pokazali dva lica - za prvih 16 minuta su primili 46 poena, a u nastavku utakmice svega 26.

„To je dio igre. Ostali smo u meču, prilagodili se i ispunili plan igre. Pogodili smo i neke šuteve poslije dobre odbrane i to nam je učinilo meč lakšim“, istakao je Noris Kol, prvi strijelac meča sa 20 poena.

Podgoričani su smanjili na 2:1, u petak će pokušati da zakažu majstoricu za ponedjeljak u Beogradu.

„Zvezda je odbranila svoj teren, sada je naš red da to uradimo. Samo razmišljamo o tome, zaboravili smo sve što se ranije dešavalo. Sad moramo da idemo dalje i razmišljamo o narednoj utakmici“, naglasio je američki plejmejker, koji se zahvalio navijačima u „Morači“.

„Varvari su bili odlični, cijela Podgorica je došla, zahvalni smo za ljubav koju nam je pokazala. Ne bih pravio poređenje između naših i navijača Zvezde, jer su meni naši uvijek najbolji. Nosili su nas i nadam se da će doći i u petak i gurati nas kao večeras“.

Kol je ocijenio da je Budućnost pobijedila zahvaljujući odličnoj odbrani u 2. poluvremenu.

„Kada smo zaustavili Zvezdu, mogli smo da trčimo u tranziciju i damo sebi šansu da pobijedimo. Mislim da svi vole kontre, lakše je igrati nego pet na pet, a i uzbudljivo je za navijače da gledaju. Kada ne igramo odbranu, onda smo u problemu“.

Bonus video: