KSCG ili Budućnost

Budućnost nije, dakle, slijedila preporuke Saveza, a Savez nije podržao odluku našeg najvećeg kluba i jedinog predstavnika na međunarodnoj sceni
52 pregleda 5 komentar(a)
Bokan_2, Foto: S. PRELEVIĆ
Bokan_2, Foto: S. PRELEVIĆ
Ažurirano: 17.04.2016. 23:29h

Nakon alarmantnog dopisa Fibe o suspenziji, zvanične reakcije iz Košarkaškog saveza Crne Gore nema, osim kratkog odgovora „Vijestima” da do petka u 18 sati nikakvo pismo nije stizalo u Podgoricu.

Kako saznajemo, dopis je, ipak, primljen, ali i proslijeđen u Njegošev park da se sa njime pozabave čelnici Budućnost Volija.

Budućnost je nedavno potpisala četvorogodišnji ugovor sa Evroligom i obavezala se da će u tom periodu biti učesnik Evrokupa, kao predstavnik ABA lige, koja funkcioniše odvojeno od nacionalnih saveza.

A upravo je to takmičenje trn u oku Fibe, koja je klubovima oprostila nastup u Evroligi, ali je odlučila da suspenduje sve zemlje čiji su klubovi prihvatili učešće u Evrokupu.

Među njima je i Crna Gora... A društvo je elitno - Španija, Italija, Rusija, Turska, Grčka, Srbija, Hrvatska, Litvanija - dakle, svi koji nešto znače u evropskim okvirima imaju predstavnike u Evrokupu.

To su, međutim, košarkaški giganti, zemlje bez kojih košarka na Starom kontinentu nema nikakvog smisla, ali tom društvu, realno rečeno, Crna Gora ne pripada.

Prošlog mjeseca, KSCG je dao podršku Fibi u osnivanju Lige šampiona i najavio da će klubovi iz Crne Gore igrati u tom takmičenju.

Dvadesetak dana kasnije Budućnost Voli je pristupila Evrokupu, što je potpuno normalno, s obzirom na to da je riječ o takmičenju koje su podržali svi najveći evropski klubovi i najjače nacionalne lige.

Budućnost nije, dakle, slijedila preporuke Saveza, a Savez nije podržao odluku našeg najvećeg kluba i jedinog predstavnika na međunarodnoj sceni.

A kako će se raspetljati košarkaški Gordijev čvor to za sada niko ne može da zna.

Crnogorska košarkaška javnost, vjerovatno će, kao i do sada, biti obaviještena saopštenjem iz sjedišta našeg saveza, koji se od početka ove zavrzlame nijednom nije oglasio, osim pismom Fibi, koje je poslato inkognito, a u javnost je procurjelo preko srpskih medija, koji imaju dobru saradnju sa Košarkaškim savezom Srbije.

Šta drugo i očekivati kada se krije i da je dopis o suspenziji stigao u Podgoricu, a to ne kriju čelnici španskog, ruskog, srpskog i ostalih nacionalnih saveza, mnogo jačih, većih i organizovanijih nego što je crnogorski.

Bonus video: