Kurtinaitis: Noris Kol je primarna meta naše odbrane

"Igrao sam mnogo puta protiv Budućnosti, dobro je poznajem i znam da ima kvalitet da pobijedi svakog u Evroligi. U isto vrijeme, i mi smo dobri. Ovo je sudar timova koji će uraditi sve da pobijede", kaže Dženkins
1358 pregleda 0 komentar(a)
Čarls Dženkins, Foto: Euroleague.net
Čarls Dženkins, Foto: Euroleague.net

Himki je došao u Podgoricu da pobijedi i nastavi borbu za plej-of Evrolige.

To je poruka trenera Rimasa Kurtinaitisa i beka Čarlsa Dženkinsa pred sjutrašnji duel protiv Budućnost Volija od 19 časova.

"Budućnost je veoma opasan tim, posebno na svom terenu. To je i dokazala pobjedama nad CSKA i Realom... Čak i u nekim porazima, Budućnost je namučila protivnika. U odnosu na prvi meč sa nama, Budućnost sada ima Norisa Kola, Džejmsa Bela i Gogu Bitadzea, koji su podigli kvalitet", rekao je Kurtinaitis i dodao:

"Tu prije svih mislim na Kola, najboljeg strijelca tima, koji igra i fantastičnu odbranu. On je naša primarna meta, njega moramo da zaustavimo. Ipak, mi dolazimo da pobijedimo. Treba nam gostujući trijumf", jasan je stručnjak koji se nedavno vratio na klupu ruske ekipe.

A Čarls Dženkins je košarkaš koji dobro poznaje i Budućnost Voli i "Moraču", jer je ranije nosio dres Crvene zvezde.

"Biće teško protiv ekipe koja je jako dobra kod kuće. Mi se borimo za plej-of i potrebno je da ne gubimo fokus i moramo da sprovedemo plan. Budućnost ima Norisa Kola, kojeg znamo iz dresa Makabija, iskusnog igrača protiv kojeg nije lako igrati. I Bitadze je odličan. Znam ga iz Mega Leksa, tamo sam ga gledao, a sada ga vidimo i na najvećem evropskom nivou. Igrao sam mnogo puta protiv Budućnosti, dobro je poznajem i znam da ima kvalitet da pobijedi svakog u Evroligi. U isto vrijeme, i mi smo dobri. Ovo je sudar timova koji će uraditi sve da pobijede", kaže Dženkins.

Bonus video: