Lejkersi ugrabili Stiva Neša!

Jedan od najboljih plejmejkera u istoriji lige ima 38 godina, ali to nije smetalo “jezerašima” da mu ponude 27 miliona dolara za trogodišnji ugovor, a da Finiksu daju čak četiri pika
0 komentar(a)
Stiv Neš, Foto: Reuters
Stiv Neš, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.07.2012. 09:30h

Dan nezavisnosti SAD donio je jedan od najzanimljivijih NBA trejdova posljednjih godina - LA Lejkersi su ugrabili Stiva Neša.

Jedan od najboljih plejmejkera u istoriji lige ima 38 godina, ali to nije smetalo čelnicima “jezeraša” da mu ponude trogodišnji ugovor, vrijedan 27 miliona dolara, a da Finiksu daju čak četiri pika - dva iz prve runde 2013. i 2015. godine, kao i dva iz drugog kruga 2013. i 2014.

Neš je svih 16 sezona proveo u Finiksu i Dalasu, ali nijednom nije stigao do NBA finala, već samo do četiri konferencijska finala.

Posljednju priliku će imati u ekipi koju predvodi Kobi Brajant.

Prethodnih dana za Neša su se interesovali bivši tim Dalas, Njujork, kao i Toronto.

Ispostavilo se da je Dalas nesvjesno pomogao Lejkersima, jer im je prošle sezone u razmjeni za Lamara Odoma oslobodio prostor u seleri kepu, iz kojeg će platu dobiti Neš.

Spekuliše se da bi dolazak Neša mogao da znači da će Lejkersi ugrabiti i Dvajta Hauarda.

Supermen ima još godinu ugovora sa Orlandom i želi da ode, pa bi “magični” vjerovatno pristali na opciju da u razmjeni dobiju Endrjua Bajnama.

Neš je osam puta igrao ol-star mečeve, sedam puta bio član neke od prve tri petorke lige (tri prva, po dva druga i treća), i iza sebe ima 1.270 NBA utakmica, a dva puta je bio MVP regularnog toka sezone.

Peti je u u istoriji NBA po broju asistencija (nedostaje mu 9.914), a već u sljedećoj sezoni mogao bi da prestigne Medžika Džonsona i Marka Džeksona.

Krasi ga fenomenalan šut, pa je čak četiri puta završio sezonu uz formulu 50-40-90 (preko 50 odsto šuta iz igre, 40 za 3, 90 slobodna bacanja), što nikome u istoriji lige nije uspjelo.

Bonus video: