Mitrović: Ne smijemo da se jurimo sa Slovencima

"Možda je naša prednost što je dosta momaka iz Budućnosti, koji se znaju. Probaćemo da igramo na tu kartu", hvatao se za slamku selektor Mitrović pred početak priprema
71 pregleda 1 komentar(a)
zvezdan mitrović, Foto: Filip Roganović
zvezdan mitrović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.02.2018. 20:24h

Na Evropskom prvenstvu su centri bili Nikola Vučević, Bojan Dubljević, Filip Barović i Marko Todorović. Njim nema. Nema ni Blagote Sekulića, koji je vratio u nacionalni tim da kao kapiten pomogne oslabljenoj ekipi. Otpao je i Milko Bjelica, jer Crvena zvezda igra meč Evrolige sa Brose basketsom u petak, a nema ni Nemanje Đurišića, koji je na Eurobasketu igrao trojku, a kod Zvezdana Mitrovića četvorku.

Zbog svih tih problema su naknadno pozvani Vukota Pavić iz Mornara i nekadašnji kapiten Budućnosti Ivan Maraš, koji je bez kluba nakon raskida saradnje sa Šoleom.

„Žalili smo se na ekipu na prethodnom okupljanju, govorili da nismo u sjajnom sastavu, a sada smo bez četvorice visokih igrača - kapitena Sekulića, Bjelice, Đurišića i Barovića. Najveći problem je nedolazak Sekulića, koji je bio važan i na parketu, ali i u svlačionici, jer je pravi kapiten. Pokušaćemo da se za nekoliko dana uigramo, možda je naša prednost što je dosta momaka iz Budućnosti, koji se znaju. Probaćemo da igramo na tu kartu”, hvatao se za slamku selektor Mitrović pred početak priprema.

„Crveni” su se danas okupili u Podgorici, gdje u petak igraju ključni meč u prvoj rundi kvalifikacija. Protivnik je aktuelni prvak Evrope Slovenija, koja je oslabljena neigranjem evroligaša Luke Dončića, Entonija Rendolfa i Alekseja Nikolića, a MVP Eurobasketa Goran Dragić se oprostio od nacionalnog tima. Zbog visoke temperature je i prvi centar Gašper Vidmar bio u bolnici, ali bi mogao da se pojavi u „Mrači”. Ostalih sedam prvaka Starog kontinenta sigurno stižu u Crnu Goru.

„Slovenci jesu oslabljeni, ali opet su tu Blažič, Prepelič, Rupnik, a ne znam šta će biti sa Vidmarom. Uigrani su, brzi, agresivni, dobri šuteri... Igrao sam prije nekoliko dana protiv Prepeliča u prvenstvu Francuske, koji je već potpisao ugovor sa Real Madridom. Ne bih volio da se nadigravamo sa Slovencima, da se jurimo, jer Blažič, Prepelič i kompanija vole takvu igru”, napomenuo je Mitrović, koji je trener Monaka.

Peti selektor „crvenih” priznaje da se lakše pripremiti za Sloveniju, nego što je bilo za Španiju u 1. kolu, ali mu je žao što se sa „deželom” ne igra drugi meč u ovom prozoru.

„Imamo više materijala za analizu, što nam je bio problem protiv Španije, za koju uopšte nismo znali kako igra. Biće nam lakše da se pripremimo za Sloveniju, jer imamo utakmice sa Bjelorusijom i Španijom, tako da ćemo za ova dva-tri dana pripremiti taktiku za odbranu i napad”.

Na prethodna dva meča je igrao Džavonte Grin, sada će u reprezentaciji opet biti plejmejker Mornara Derek Nidam.

„Presudile su njegove igre i sjajni rezultati Mornara. Uzgred, za bekovsku liniju Slovenaca, koja je jako agresivna, bilo nam je potrebno pojačanje na poziciji organizatora igre”, zaključio je Mitrović.

Bonus video: