Mornar protiv Cedevite može da pomogne Budućnosti, Pavićević: Bio bih zadovoljan

Mornar sjutra završava ABA ligu
3574 pregleda 1 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Zvonko KUCELIN
Mihailo Pavićević, Foto: Zvonko KUCELIN

Košarkaši Mornara sjutra završavaju sezonu u ABA ligi – u petak od 18 sati gostuju Cedeviti.

Za Barane je to meč bez velike takmičarske važnosti, s obzirom na to da je opstanak obezbijeđen u prošloj rundi.

Mihailo Pavićević ističe, međutim, da je njegov tim motivisan.

„Ako dobijemo, bićemo šesti. Ne možemo da prijetimo Cedeviti, koja je kvalitetna ekipa, ali nam je dužnik. To je jedini tim koji nismo dobili otkada igramo u ABA ligi. Odigraćemo utakmicu najbolje što možemo. Želimo da i ovom utakmicom potvrdimo visoki rejting ABA lige”, kazao je Pavićević.

Za ishod duela u Zagrebu zainteresovana je Budućnost. Ukoliko Mornar iznenadi Cedevitu, Budućnost bi u nedjelju, pobjedom nad Cibonom, došla do drugog mjesta pred plej-of.

“Nema kalkulacija, ničija računica nas ne interesuje. Ako bismo mogli da ih iznenadimo, bili bismo srećni zbog nas, ali bih bio zadovoljan i da pomognemo našim komšijama iz Budućnosti da preuzmu drugo mjesto, iako meč više u svojoj dvorani i nije velika prednost za bilo koga, pogotovo kad se uzme u obzir kakve ekipe imaju Budućnost i ostali učesnici plej-ofa ABA lige”, kazao je Pavićević.

Nikola Rebić, takođe, vjeruje da će Mornar odigrati dobru takmičarsku utakmicu.

“Motivisani domaćin nastojaće da što prije obezbijedi ubjedljivo vođstvo i miran nastavak utakmice. Ali, mi smo, konačno, rasterećeni brige oko opstanka i naš jedini cilj jeste da se, na oproštaju od ovogodišnjeg takmičenja, u što boljem svjetlu predstavimo zagrebačkoj i publici u regionu. Pružićemo sve od sebe kako bi utakmica bila zanimljiva. I Cedevita jednom mora pasti pred Mornarom, sad ili u idućoj sezoni – vidjećemo” – zaključio je Rebić.

Bonus video: