Mornar u Češkoj, Markota: Ako odigramo na svom maksimumu…

Košarkaši Mornara večeras (18.30) gostuju češkom Ninburku, u meču 6. kola grupe C FIBA Lige šampiona
690 pregleda 0 komentar(a)
Damir Markota, Foto: Championsleague.basketball
Damir Markota, Foto: Championsleague.basketball

Pobjedom protiv Zadra, pred praznim tribinama zbog incidenta na meču sa Cedevita Olimpijom, košarkaši Mornara su prekinuli niz od tri poraza (Brose baskets, FMP, Tenerife).

Barani sada u ABA ligi imaju više pobjeda nego poraza (4-3), iako njihova igra još nije ni blizu onoga što su očekivanja stručnog štaba, ali i javnosti, a koja je potrebna za ostvarenje ne malih ambicija Mornara u ovoj sezoni.

Izabranici Mihaila Pavićevića su, međutim, još uvijek bez pobjede u FIBA Ligi šampiona, u grupi C su do sada nanizali svih pet poraza (kod kuće od Tenerifa i Peristerija, te u gostima protiv Rige, Nižnji Novgoroda i Brose basketsa), i daleko su od mjesta u grupi (prva četiri) koja vode u osminu finala.

Ali, matematički, još nijesu otpali iz trke za prolaz, jer je ostalo još devet kola. Nova prilika za prvu pobjedu je večeras (18.30 sati) u Pragu protiv češkog Nimburka…

- Poslije trijumfa nad Zadrom, vratila nam pozitivna energija. Dobili smo dodatnu snagu što će se, nadam se, vidjeti i na terenu u narednim mečevima - ističe krilni centar Mornara, Damir Markota.

Koliko težak posao očekuje Mornar govori činjenica da Barani gostuju ekipi koja je u prvih pet kola upisala četiri pobjede, i druga je na tabeli, iza do sada neporaženih Tenerifa (5-0).

- Što se tiče predstojećeg meča, kao igrač ne razmišljam mnogo o rivalu, već isključivo o nama. Češki sastav je veoma dobar tim, uigran, kompaktan. Ali, ako odigramo na svom maksimumu, vjerujem da rezultat neće izostati - dodao je Markota, koji je u prvih pet kola prosječno po meču bilježio 7,2 poena i 3,6 skoka.

Bonus video: