Mornar u dramatičnom finišu slavio u dvorani "Dražen Petrović"

Tim Mihaila Pavićevića odigrao je blistave dvije četvrtine - drugu i treću - u prvoj i posljednjoj se mučio, da bi dramatičnom finišu, ipak, odbranio veliku prednost
55 pregleda 4 komentar(a)
derek nidam, Foto: Cibona.com
derek nidam, Foto: Cibona.com
Ažurirano: 04.03.2018. 21:53h

I u dvorani koja nosi ime po jednom od najboljih evropskih košarkaša svih vremena, Mornar je potvrdio da je zasluženo u plej-ofu ABA lige - barski tim je savladao Cibonu u Zagrebu 82:79.

Tim Mihaila Pavićevića odigrao je blistave dvije četvrtine - drugu i treću - u prvoj i posljednjoj se mučio, da bi dramatičnom finišu, ipak, odbranio veliku prednost.

Nakon lošeg starta i zaostatka od 13 poena u prvoj četvrtini, igrači Mornara odigrali su deset minuta u furioznom ritmu na obje strane terena.

U drugom periodu postigli su 31, a primili svega šest poena!

"Cibosi" nisu znali šta ih je snašlo, spoljna linija, koju je maestralno vodio Brendis Rejli-Ros funkcionisala je bez greške, od velikog zaostatka gosti su došli do velike prednosti na poluvremenu (46:34).

U trećoj četvrtini su uvećali razliku na plus 17, ali nisu riješili pitanje pobjednika, iako su četiri i po minuta prije kraja imali dvocifrenu prednost.

Domaćin je neočekivano uspio da se vrati, stizao zaostatak, do svega minus dva 77:75, 25 sekundi prije kraja.

Derek Nidam je pogodio oba bacanja, Nemanja Vranješ jedno što je bilo dovoljno za pobjedu...

Brendis Rejli-Ros je bio igrač meča sa 25 poena (3-3 trojke), osam skokova i pet asistencija, Nemanja Vranješ je postigao 14, Derek Nidam 12. Uroš Luković je zbog prehlade igrao samo 15-ak minuta.

U timu Cibone, sjajan je bio veteran Luka Žorić sa 29 poena, 13 skokova i pet asistencija.

Mornar u srijedu gostuje belgijskom Ostendeu u prvom meču osmine finala FIBA Evrokupa.

Bonus video: