Mornar želi korak dalje, Pavićević: Zainteresovani smo da igramo Evrokup - Vijesti.me
BARSKI KLUB NE ŽELI DA SE ZAUSTAVI

Mornar želi korak dalje, Pavićević: Zainteresovani smo da igramo Evrokup

“Veoma smo zainteresovani da igramo Evrokup. To je i obaveza da napravimo tim, koji može ravnopravno da konkuriše ostalim ekipama. U klubu ćemo brzo razmatrati sve okolnosti i ući u realizaciju pravljenja tima za narednu sezonu”, kazao je Pavićević za “Vijesti”

Đorđije i Mihailo Pavićević
Đorđije i Mihailo Pavićević (Foto: aba-liga.com)

Košarkaški klub Mornar je veoma zainteresovan da naredne sezone igra u Evrokupu, drugom po kvalitetu evropskom takmičenju, kazao je za "Vijesti" Đorđije Pavićević.

Plasmanom u polufinale plej-ofa, osvajanjem četvrtog mjesta na kraju regularnog dijela sezone, Mornar je stekao pravo da bude jedan od tri predstavnika ABA lige u tom takmičenju.

“Veoma smo zainteresovani da igramo Evrokup. To je i obaveza da napravimo tim, koji može ravnopravno da konkuriše ostalim ekipama. U klubu ćemo brzo razmatrati sve okolnosti i ući u realizaciju pravljenja tima za narednu sezonu”, kazao je Pavićević za “Vijesti”.

Ono što najviše interesuje navijače Mornara je da li će i sljedeće sezone u “Topolici” gledati Dereka Nidama.

Pavićević je optimista po tom pitanju...

“Pokušaćemo da produžimo saradnju, ako budemo u mogućnosti da ispunimo uslove. I biće nam veoma drago ako do toga dođe. U suprotnom, ako ne uspijemo da se dogovorimo, bićemo ponosni da ode u veći klub. A mi ćemo siguran sam ponovo dovesti pravog vođu tima”, rekao je Pavićević.

Mornar sinoć nije uspio da napravi čudo u Beogradu protiv Zvezde. U trećem meču polufinalne serije hrabri barski tim, natjerao je favorita da pruži maksimum, napunio dvoranu “Aleksandar Nikolić”, ali u finale ide branilac titule, koji je slavio 88:69.

“Napravili smo veliku stvar za crnogorsku košarku, zajedno sa Budućnošću, ali moramo da budemo realni. Budućnost i Zvezda su zaslužili da igraju finale ABA lige”, kazao je Pavićević.