Nikšićani žele revanš, “plavi” jure brejk

Budućnost Voli je u prvom meču boljom igrom u drugom poluvremenu opravdala ulogu favorita i napravila prvi korak ka odbrani trona. Večeras Podgoričane čeka daleko veće iskušenje
63 pregleda 1 komentar(a)
KK Budućnost, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.05.2013. 11:10h

Nakon poraza u prvom meču finala plej-ofa u Podgorici, košarkaši Sutjeske pokušaće da se revanširaju aktuelnom šampionu večeras na svom parketu.

Izabranici Dušana Dubljevića prije par dana dobro su parirali kvalitetnijem protivniku, to se posebno odnosi na igru u prvih 20 minuta, kada su bili bolji rival. Svakako činjenica da će igrati pred svojim simpatizerima dodatni je vjetar u leđa domaćim košarkašima, ali ne i gostima koji će biti pod velikim pritiskom.

Ostaje da se vidi u takvom odnosu snaga ko će se bolje snaći.

"Dobro smo odigrali prvi meč. Budućnost je pobjedom opravdala ulogu favorita i na najbolji način otvorila finalnu trku. Pokušaćemo na svom parketu da im uzvratimo, iako to neće biti lako. Evidentirali smo uočene nedostatke, koje ćemo pokušati da ispravimo. Da bismo slavili potrebno je da odigramo dobrih 40 minuta, jer protivnik sve kažnjava. Uvjeren sam da imamo kvalitet da se nametnemo. Očekujem da će publika doći u velikom broju i da će nam pružiti značajnu podršku", rekao je Nikola Pavlićević, organizator igre Sutjeske.

Budućnost Voli je u prvom meču boljom igrom u drugom poluvremenu opravdala ulogu favorita i napravila prvi korak ka odbrani trona. Večeras Podgoričane čeka daleko veće iskušenje, jer će osim motivisanog domaćina protiv sebe imati, vjerovatno, i puznu dvoranu u Nikšiću. Međutim, spremni su da odgovore na izazov na pravi način i stignu do novog trijumfa.

"U prvom meču smo pokazali da smo favoriti u finalnoj seriji, a nadam se da ćemo to dokazati i u Nikšiću. Svjesni smo da nas čeka mlada, talentovana, perspektivna ekipa Sutjeske, koja želi da nam, u najmanju ruku, nanese još jedan poraz ove sezone. Učinićemo sve što je do nas da se maksimalno fokusiramo na meč, da odigramo dobro u odbrani, koncentrisani svih 40 minuta. Ključ utakmice je odbrana kao iz drugog poluvremena prve utakmice, kada smo rivalu dozvolili da ubaci svega 25 poena. Ako ponovimo tu igru, pobjeda ne bi trebalo da dođe u pitanje, a nadam se da ćemo do nje i doći", optimista je Marko Popović, kapiten Budućnost Volija.

Meč se igra od 19 sati, a pravdu će dijeliti Zoran Šutulović (Podgorica), Zdravko Rutešić (Nikšić) i Ognjen Jokić (Podgorica).

Bonus video: