Od četvrtka se održava "U16 Bar basketball cup"

"Najvažnija je humanitarna nota kompletnog projekta, a biće ovo i dobra prilika da se u Baru gleda vrhunska košarka", menadžer predstojećeg turnira Damir Radončić
67 pregleda 0 komentar(a)
"U16 Bar basketball cup", Foto: Privatna arhiva
"U16 Bar basketball cup", Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.03.2017. 17:14h

Bar će od 16.do 18.marta biti domaćin međunarodnog humanitarnog košarkaškog turnira "U16 Bar basketball cup" u dvorani "Topolica".

Na njemu će nastupiti tri domaće kadetske ekipe ( Mornar, Budućnost Voli i MNE tim), kao i kadetska reprezentacija Crne Gore, te sam košarkaški krem Evrope u ovom uzrastu - Real Madrid, Fenerbahče i Alba iz Berlina.

Učestvovaće i reprezentacija Izraela, a ideja da se jedan ovako jak turnir održi po prvi put u Crnoj Gori potekla je od Damira Radončića koji je brzo stupio u kontakt sa čelnim ljudima Opštine Bar, KSCG i timova koji će nastupiti...

"Nije bilo nimalo lako organizovati ovako jak turnir, ali mi je drago što smo u tome i uspjeli. Znate i sami kako je zgusnut raspored velikana koji će doputovati u Bar, ali smo uspjeli. Bar je i tokom prethodne godine pokazao da je grad košarke, kompletna Španija u kojoj provodim mnogo vremena zna za KK Mornar, tako da sam iz tog razloga došao na ideju da ovako kompleksnu organizaciju dovedem u ovaj primorski grad. Najvažnija je humanitarna nota kompletnog projekta, a biće ovo i dobra prilika da se u Baru gleda vrhunska košarka. Sve je ovo praktično bilo spontano, ali mi vjerujte da će ova organizacija odjeknuti na najbolji mogući način. Već postoji ogromno medijsko interesovanje i ovo će biti prava promocija barske i crnogorske košarke", rekao je menadžer predstojećeg turnira Damir Radončić.

A kompletan prihod od ulaznica ide u fond za izgradnju centra za djecu sa posebnim potrebama u Baru.

Dnevna ulaznica će koštati dva eura, a takođe je u planu da budu postavljene i kutije za donaciju u "Topolici".

"Sa zadovoljstvom ističem da smo organizaciju priveli kraju. Ideja je Damira Radončića, a kompletna atmosfera koja vlada u našem gradu i koja je nastala zahvaljujući Mornaru dovela nas je u situaciju da se izuzetno jak i kvalitetan turnir organizuje baš u Baru. Želim da se zahvalim svim sponzorima, a u humanost i lijepu ideju mojih sugrađana ne sumnjam. Kompletan prihod od tri dana turnira ide u fond za izgradnju centra za djecu sa posebnim potrebama. Vjerujem da će tradicionalna košarkaška publika odgovoriti na pravi način, tim prije što ćemo ovdje po prvi put u Crnoj Gori ugostiti velikane evropske košarke", istakao je prvi čovjek Opštine Bar Zoran Srzentić.

Prvog dana, u četvrtak, igraće se četiri duela.

Turnir će od 11.30 časova otvoriti kadeti Budućnosti i MNE tima, drugi meč igraju košarkaši Mornara i kadetske reprezentacije...

Za 17.30 je zakazana ceremonija svečanog otvaranja, a od 18,30 na parket će mladi košarkaši Reala i Albe, da bi program prvog dana zatvorile ekipe Fenerbahčea i reprezentacije Izraela.

"Mnogi se vjerovatno pitaju odakle dva čovjeka iz rukometa u jednoj košarkaškoj organizaciji, ali je Bar grad koji je otvoren za sve sportiste i lijepe ideje koje postoje da ih sprovedemo u djelo. Predstojeći vikend biće vikend košarke. Bar raspolaže sa svim resursima i kapacitetima da se jedan ovakav događaj organizuje. Sada smo započeli sjajnu saradnju za koju se nadam da će postati i tradicionalna u narednom periodu", kazao je glavni administrator opštine Bar i prvi čovjek RSCG Zoran Radojičić.

Na pres konferenciji su govorili i selektor kadetske reprezentacije Mladen Ostojić i ispred generalnog sponzora, kompanije Mtel ,direktor marketinga i prodaje Milivoje Cerović.

Bonus video: