Ostojić: Srebro je došlo iznenada

Selektor kadeta proglašen za najboljeg trenera u izboru Košarkaškog saveza Crne Gore
477 pregleda 3 komentar(a)
KSCG dodjela nagrada, Foto: Savo Prelević
KSCG dodjela nagrada, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.12.2017. 21:18h

Nagradu „Goran-Poli Bojanić”, koja se dodjeljuje najboljem košarkaškom treneru u godini, zasluženo je primio Mladen Ostojić, koji je sa kadetskom reprezentacijom osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u Podgorici.

„U košarci sam 40 godina, ali prvi put dobijam ovakvu nagradu. U Crnoj Gori živim 25 godina, srodio sam se s ovom zemljom. Rezultat je došao iznenada, prezadovoljan sam i zahvalan našim mladim igračima koji su upornim radom, borbenošću i zalaganjem na utakmicama ostvarili uspjeh”, rekao je Ostojić, kojem je nagradu predala Aleksandra Bojanić, kćerka nekadašnjeg trenera Budućnosti.

Kadeti su izborili pravo da budu prva crnogorska selekcija koja će nastupiti na svjetskim prvenstvima, od 30. juna do 8. jula u Argentini.

„Već sam počeo sa pripremama, još samo čekam da vidim koje četiri selekcije iz Azije će izboriti pravo nastupa. Sve zavisi od žrijeba, dječaci će biti stariji godinu, nadam se i kvalitetniji. Ne smijemo ništa da obećavamo, ali ćemo se truditi da napravimo što bolji rezultat. Svi naši reprezentativci igraju dobro, nekoliko ih je otišlo u veće klubove, što me čini zadovoljnim, jer imaju kvalitetniji rad. Ove godine se igra i U19 liga u Crnoj Gori, koja je pun pogodak. Imaćemo dosta mini priprema i okupljanja i nadam se da ćemo spremni otići u Argentini”, zaključio je Ostojić.

Bonus video: