Pavlović od petka u Partizanu?

"Ukoliko sjutra bude sa ekipom, znači da je završen dogovor, ako ne onda od dogovora nema ništa", rekao je Vujošević
60 pregleda 6 komentar(a)
pavlović, Foto: Arhiva Vijesti
pavlović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.02.2014. 18:37h

U petak će, definitivno, biti jasno da li će Aleksandar Pavlović do kraja sezone nositi dres Partizana, kazao je danas trener crno-bijelih Duško Vujošević.

"Radi se o izuzetno dobrom igraču, koji nije spreman i za čije priključenje će trebati vremena, ako sve bude kako treba. Dogovor postoji i ako sjutra bude u Beogradu, biće igrač Partizana do kraja seozne... Ukoliko sjutra bude sa ekipom, znači da je završen dogovor, ako ne onda od dogovora nema ništa", rekao je Vujošević.

Tridesetogodišnji Baranin (visok 201cm, težak 107 kilograma), igra na pozicijama dva i tri. Pavlović je profesionalnu karijeru počeo u Budućnosti, odakle je 2003. godine draftovan za NBA ligu, u kojoj je bio član Jute, Klivlenda, Minesote, Dalasa, Nju Orleansa, Bostona i Portlanda.

Za deset sezona zabilježio je ukupno 619 utakmica a prošle sezone igrao je 39 mečeva za Portland Trejlblejzerse.

U NBA je prosječno bilježio 4,9 poena uz 1,8 skokova u regularnom dijelu, a 4,6 poena i 1,6 skokova u plej-of dijelu sezone.

Bio je saigrač Lebronu Džejmsu u Kavsima sa kojima je igrao finale NBA lige 2008. godine. Sljedeće je stigao do finala konferencije, nakon čega je bio dio trejda za Šekila O'Nila.

Bio je reprezentativac Srbije i Crne Gore, ali nikad nije igrao ni za jednu od zemalja nakon osamostaljenja.

"Ljudi me uvijek pitaju da li sam Srbin ili Crnogorac. To je ista stvar. Svake godine mijenjaju ime, ali to je ista stvar. Ja sam Srbin", rekao je Pavlović u intervjuu za NBA.com 2009. godine.

Bonus video: